Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.06.2015.

16:31

Egipćani optužuju Vornera za traženje mita

Bivši egipatski ministar sporta Alej Edine Helal tvrdi da je nekadasašnji potpredsednik FIFA Džek Vorner tražio od te zemlje mito od sedam miliona dolara.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
foto: Beta/AP

Vorner, koji je sada u središtu istrage o korupciji koja se vodi u FIFA, navodno je od Egipta 2004. godine tražio sedam miliona dolara u zamenu za glasove za organizaciju Mundijala 2010.

"Vorner je bio taj koji nam je prišao iz FIFA. Rekao je da će moći da nam obezbedi sedam glasova, ukoliko platimo sedam miliona dolara", rekao je Helal, a prenosi agencija AFP.

Egipat, koji je bio kandidat za orgaznizaciju Mundijala 2010. nije tada dobio ni jedan glas, a Južna Afrika je izabrana za domaćina,.

BBC je predstavio javnosti dokaz koji potvrđuje da je Vorner, kao čelnik KONKAKAF-a, uzeo mito od 10 miliona dolara od Južne Afrike 2008. godine.

Veliki korupcionaški skandal izbio je u FIFA prošle nedelje, kada su u Cirihu uhapšena sedmorica čelnika te organizacije, pod optužbom za korupciju, da bi nedugo zatim, dva dana po reizboru, ostavku podneo predsednik FIFA Sep Blater.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve