Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.04.2015.

17:00

JSL: Dva gola Jovića, Zvezda na -2

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čačanski Borac u 22. kolu Jelen Superlige 3:1 (2:0), pa sada ponovo zaostaju dva boda za liderom Partizanom.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Crveno-beli su u prošlom kolu izgubili u Novom Pazaru, ali su uspeli da zabeleže petu pobedu ovog proleća i nastavili da pritiskaju crno-bele koji igraju u ponedeljak.

Junak pobede aktuelnog šampiona bio je 17-godišnji Luka Jović sa dva pogotka. Najpre je bio precizan u 11. minutu, a zatim i u 50. Pitanje pobedika rešio je Darko Lazović iz penala u 66. minutu.

Konačan rezultat susreta postavio je Rade Krunić, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, pošto je u 81. minutu kaznio uspavanost odbrane domaćih i sa desetak metara savladao Predraga Rajkovića.

Zbog vaskršnjih praznika 22. kolo Jelen Superlige biće podeljeno, četiri meča na programu su u četvrtak, a ostala četiri u ponedeljak.

Na otvaranju kola, fudbaleri kragujevačkog Radničkog i Donjeg Srema odigrali su bez golova, dok je niški Radnički na svom terenu pobedio Spartak minimalnim rezultatom, dok, u poslednjem meču dana, Vojvodina od 18 časova dočekuje Napredak iz Kruševca

U narednom kolu, Zvezda gostuje Voždovcu, dok Borac, kome je ovo bio treći poraz u nizu i kome su bodovi neophodni za opastanak, dočekuje Jagodinu.

Prvu šansu na utakmici imali su gosti, koji su u petom minutu lako mogli da dođu do prednosti. Alen Mašović je sa oko četiri metara glavom pokušao, iz teške pozicije okrenut leđima, da savlada Predraga Rajkovića, ali je golman Zvezde dobrom reakcijom izboksovao loptu.

Kazna je stigla već u 11. minutu kada je Luka Jović doneo prednost svom timu, posle velikog pritiska i uigrane akcije posle kornera. Saša Stojanović je izveo udarac iz ugla, Darko Lazović prebacio loptu sa prve na drugu stativu, a 17-godišnji centarfor lako pogodio praznu mrežu. Do odlaska na odmor nije bilo previše uzbuđenja, da bi posle samo pet minuta igre u nastavku crveno-beli duplirali prednost.

Ponovo je ofanzivni pristup dao rezultata, pošto je posle duge akcije Stojanović proigrao Jovića na ivici kaznenog. Mladi napadač bio je okrenut leđima, ali je odlično varkom telom izbacio kapitena gostiju Marija Maslaća – zatim lako pogodivši dalji ugao gola Borca. Bio je to njegov peti pogodak u tekućem šampionatu.

Petnaest minuta kasnije sve je bilo rešeno, ovoga puta je Maslać skrivio penal nad Džošuom Parkerom, pošto mu je reprezentativac Antigve i Barbude prethodno umakao i sklonio loptu pre njegovog starta, a siguran izvođač bio je Darko Lazović. Tempo meča je znantno opao, da bi na ulasku u poslednjih deset minuta Rade Krunić postavio konačan rezultat susreta preciznim udarcem sa desetak metara.

Crvena zvezda: Rajković: Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Stojanović (od 76. Avramovski), Bosančić, Lazović, Parker, Jović (od 57. Garvić)

Borac Čačak: Bajić, Boranijašević, Gojković, Maslać, Živković, Božić, Jovančić, Zec, Krunić, Mašović (od 58. Milojević), Đerić (od 71. Nešović)

Meč je počeo uobičajenim tempom, igralo se uglavnom na sredini terena, da bi Zvezda ubrzo prvi put zapretila. Darko Lazović je dobio sjajan pâs na krilo i poslao loptu u peterac, ali Jović nije uspeo da pronađe Džošuu Parkera, a reprezentativac Antigve i Barbude ni minut kasnije nije uspeo da uputi udarac u gol Bajića.

Već u sledečem napadu, prvu šansu imali su i gosti, posle udarca iz ugla. Lopta je poslata na penal, Božić je nije najbolje zahvatio, ali se ona odbila od zemlje pravo na glavu Mašovića na metar od gola. Napadač Čačana pokušao je glavom okrenut leđima, ali je Rajković bio na pravom mestu i uspeo da izboksuje loptu.

Posle šanse Borca, crveno-beli su dodatno povećali pritisak, izborili četiri kornera u nizu, a Luka Jović se prilikom poslednjeg ispravio za promašaje u porazu protiv Novog Pazara i doneo vođstvo svom timu u 11. minutu. Sedamnestogodišnji napadač domaćeg tima je lepo ispratio uigranu akciju svog tima, Saša Stojanović je izveo udarac iz ugla, Lazović prebacio loptu sa prve na drugu stativu – odakle je Jović lako šalje u mrežu – 1:0.

Ekipa Nenada Lalatovića nastavila je da igra u istom ritmu, a ponovo je bilo opasno posle novog prodora Lazovića i kornera Stojanovića, ali ovaga puta nije bilo udarca u gol. Nešto kasnije lepu i brzu akciju domaćih nije uspeo da završi povratnik u prvi tim Miloš Bosančić, pošto je njegov udarac sa ivice kaznenog otišao preko prečke.

Do odlaska na odmor nije bilo previše uzbuđenja, iako je Zvezda bila ta koja je kontrolisala loptu, igru i imala inicijativu. Najopasnije je bio posle akcija po desnom boku i prodora Lazovića, ali je nedostajao završni pâs kako bi se prednost domaćina duplirala. U samom finišu poluvremena opasno je bilo posle prekida koji je izveo Stojanović, ali bez udarca u okvir gola, dok je pokušaj Bosančića sa metar razdaljine Bajić odbio u korner.

Prvu dobru šansu u nastavku domaćin je imao već posle 180 sekundi igre, ponovo posle akcije po desnom krilu, gde su kombinovali Cvetković i Lazović. Bivši desni bek Napretka uputio je centaršut, Parker odlično spustio loptu do Lazovića, ali je udarac momka poniklog upravo u Čačku iz voleja bio neprecizan.

Nastavio se pritisak crveno-belih, da bi Luka Jović na ulasku u 51. minut po drugi put na meču bio precizan. Dugo je trajala akcija Zvezde, najpre Stojanović nije uspeo da šutira sa desetak metara, ali je u nastavku napada uspešno asistirao. Kovačević je započeo napad, iskusni vezista produžio pâs do Jovića, a mladi napadač lepo prevario Maslaća, fintom telom, okrenuo se i poslao loptu po zemlji u dalji ugao – 2:0.

Ipak, već posle dva minuta gosti su mogli da se vrate u meč, ali je Predrag Rajković dobro intervenisao posle udarca iz ugla. Uspeo je paradom da odbije loptu i zaustavi opasan pokušaj sa druge stative, da bi u nastavku akcije Cvetković u poslednji čas izbacio loptu sa same linije, a pri tom je bio i fauliran.

Novu šansu, da reši pitanje pobednika, propustio je Nenad Gavrić, koji je u međuvremenu ušao umesto Luke Jovića.

Pokušao je Borac da odgovori, stvorili su gosti nekoliko opasnih situacija i zapretili Rajoviću, ali nisu uspeli da zatresu mrežu na stadionu 'Rajko Mitić'. Zvezda se pomalo povukla, međutim, takva situacija donela im je više prostora za kontru – što je kaznio Džošua Parker u 65. minutu. Povukao je kontru posle greške Čačana na sredini terena, pobegao odbrani, ušao u kazneni i gurnuo loptu pored Maslaća koji ga ruši, a Darko Lazović lako realizuje penal – 3:0.

Prethodno je Čačanin dobio ovacije celog stadiona, koji su na taj način želeli da mu stave do znanja da cene to što do kraja sezone igra besplatno, a on im je uzvratio ljubljenjem grba priliko proslave pogotka. Lazović je uskoro napustio teren, a umesto njega je ušao Petar Orlandić.

Posle trećeg pogotka domaćeg tima, kada je i definitivno postalo jasno da će Zvezda zabeležiti novu pobedu, došlo je do opuštanja, što su gosti iskoristili u 81. minutu i preko Radeta Krunića.

Prethodno je ekipa Nenada Lalatovića mogla da stigne i do četvrtog pogotka, ali je Parker, posle kornera koji je izveo Bosančić, sa peterca pogodio samo stativu. Tom prilikom jedan od defanzivaca Borca igrao rukom, ali glavni arbitar to nije primetio.

Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, Krunić je iskoristio dobro dodavanje Milojevića sa desnog boka i kaznio uspavanost odbrane domaćih. Umakao je Anđelkoviću, povukao loptu u kazneni i stigao da šutne pored Rajkovića, kroz noge Pavićeviću, koji nije stigao da izblokira njegov pokušaj3:1.

Do samog kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja, iako je malo nedostajalo da Zvezda okonča duel sa deset igrača na terenu, jer se Orlandić povredio prilikom jednog duela. Delovalo je da ne može da nastavi, ali se ipak vratio na teren i zavšio susret. Poslednje što smo videli na stadionu 'Rajko Mitić' bila je parada Predraga Rajkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve