Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.02.2015.

17:40

Omladinci opet bolji od Hrvata

Omladinska reprezentacija Srbije savladala je u prijateljskoj utakmici u Staroj Pazovi selekciju Hrvatske 2:1 (2:0).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Fudbalski savez Srbije

To je druga pobeda srpskih omladinaca nad vršnjacima iz Hrvatske, nakon što su pre dva dana, takodje u Staroj Pazovi, slavili rezultatom 4:2.

Strelci u drugom odmeravanju snaga bili su Jovanović u 35. i Jović u 36. za Srbiju, a Šunjić u 90. minutu za Hrvatsku.

Srpski fudbaleri su potpuno nadigrali goste u prvom poluvremenu. U drugom delu meča bila je ravnopravnija borba. U finišu susreta, posle isključenja Lukovića, Hrvatska je imala incijativu, ali je uspela da postigne samo počasni pogodak.

"Zadovoljan sam onim što su momci pokazali u dve utakmice. Danas smo videli napredak u organizaciji napada. Pristup fudbalera i odnos prema igri je ohrabrujući, uoči nastavka kvalifikacija za prvenstvo Evrope", rekao je srpski selektor Ivan Tomić za sajt FSS.

Srbija: Manojlović (od 60. min Stojković), Stevanović, Jovanović (od 46. min Gajić), Rademaher (od 60. min Kusić), Bogosavac (od 70. min Bašanović), Desančić, Bainović, Radonjić (od 60. min Stamenić), Grujić (od 46. min Lukić), Duronjić (od 60. min Luković), Jović (od 46. min Ćurko).

Reprezentaciju Srbije od 25. do 31. marta u Holandiji očekuje učešće na završnom turniru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gde će joj, pored domaćina, rivali još biti selekcije Norveške i Švajcarske.

Kadeti poraženi od Slovenije

U sredu je nastupila i kadetska reprezentacija, koja je poražena od vršnjaka iz Slovenije 2:1 (1:0). Tako su se gosti revanširali "orlićima" za minimalan poraz od pre dva dana u Staroj Pazovi.

Gosti su vodili 2:0 posle prvog poluvremena golovima Valenčića i Sredojevića, dok je na startu drugog dela meča Mehmedović smanjio rezultat.

Slovenija je igrala mnogo bolje nego u prvom ogledu, bila fizički dominantnija po hladnom vremenu i zasluženo pobedila. Kao i pre dva dana Srbija je igrala bolje u prvom poluvremenu, ali nije uspela da iskoristi nekoliko dobrih prilika, jer je gostujući golman odlično intervenisao.

Mladi slovenački fudbaleri su ostavili odličan utisak fizičkom spremom, jer su u duelima i trčanju bili dominantniji od naših kadeta.

"Primili smo golove iz naših grešaka. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko dobrih akcija i prilika. Mi smo malo izmenili tim u odnosu na prvi meč. Slovenija je ostavila utisak dominantnije fizičke ekipe", rekao je selektor kadeta Srbije Dejan Govedarica.

Narednu proveru kadeti Srbije će imati 3. i 5. marta u Tuzli protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Srbija: Stanković, Cucin, Dinga, Šiškov, Dukić, Petrov, Nišić, Mašović (od 41. min Čermelj), Mehmedović, S. Ilić (od 64. min Đokić), Panović (od 64. min Milić)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu