Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.01.2015.

18:46

Index: Prosinečki tužio Zvezdu

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki tužio je aktuelnog prvaka Srbije zbog neisplaćenih dugovanja, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Prema saznanjima portala, Prosinečki je preko svog advokata Nikole Badovinca prošlog meseca podneo Disciplinskoj komisiji Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zahtev za suspenziju Crvene zvezde zbog dugovanja oko 130.000 evra sa uračunatim kamatama.

Dodaje se da je Komora FIFA za rešavanje sporova (DRC), kao prvostepeni organ, pre nekoliko meseci upozorila beogradski klub na izvršavanje obaveza i da se Crvena zvezda na odluku nije žalila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), čime je ona postala punomoćna.

Index, sa ciničnim naslovom 'Ljubav završila na sudu: Prosinečki of FIFA traži izgon Crvene zvezde', piše i da vreme za reakciju Disciplinske komisije FIFA ističe za par dana kao i da beogradski mediji o sporu nisu objavili vest.

Pored toga, licitira se viinom kazne a pominju se oduzimanje bodova, prebacivanje u niži rang, suspenzija i novčane kazne.

Bivši istaknuti igrač crveno-belih i reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske sporazumno je raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom u avgustu 2012. godine, nakon što je ekipu vodio sa klupe od 2010.

Prosinečki je tokom karijere nastupao za brojne klubove, medju kojima Real Madrid i Barselonu, a trenutno obavlja dužnost selektora reprezentacije Azerbejdžana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu