Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.10.2014.

23:47

"Šta da je na dronu bila bomba?"

Predsednik UEFA Mišel Platini je na francuskoj televiziji TF 1 upitao šta bi bilo da se na dronu našla bomba umesto zastave na meču Srbija – Albanija.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

On je dodao i da je prekid ovog meča sraman.

Platini je saopštio da će "svakako biti pokrenuta disciplinska istraga", dodavši da se čeka izveštaj sudije, delegata "i jednog zvaničnika za bezbednost koga smo poslali specijalno jer smo znali da je to susret potencijalne opasnosti".

Platini podvukao je sve što se desilo "to tužno, ali se mora paziti jer postaje opasno, naročito tamo gde postoji ogromna politička napetost".

Belgijski dnevnik Dernijer er je na internet stranici istovremeno saopštio da je UEFA već pokrenula istragu i naveo da se "Srbiji zamera bacanje petardi i baklji, loš nadzor nad gledaocima, ulazak u teren navijača, manjkave organizacije i korišćenje lasera".

"Albanija je na udaru zbog odbijanja njenih fudbalera da nastave da igraju i zbog razvijanja nedozvoljene zastave", ukazuje belgijski list.

Dernijer er takođe kaže da je predsednik FIFA Sep Blater preko tvitera predočio da "fudbal nikad ne sme da se koristi za političke poruke" i naglasio da odlučno osuđuje ono što se desilo u Beogradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve