Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.11.2013.

20:30

LŠ: Junajted 5:0, Vidal het-trik

Ekipe Mančester Junajteda, Real Madida i Pari Sen Žermena plasirali su se u osminu finala Lige šampiona. Na osam mečeva postignuto je 36 golova.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Junajted je u derbiju deklasirao Bajer 5:0 u Leverkuzenu, a to je iskoristio Šahtjor i sa 4:0 protiv Real Sosijedada prestigao Nemce na drugom mestu.

Arturo Vidal postigao je het-trik za prvu poedu Juventusa, 3:1 nad Kopenhgenom, dok je Real razbio Galatasaraj 4:1 sa igračem manje. Benfika i PSŽ su u 90. minutu stigli do pobede nad Anderlehtom (3:2) i Olimpijakosom (2:1).

Mančester Siti je u kiši golova na Etihadu savladao Viktoriju Plzenj 4:2. Sada je poznato tačno pola učesnika osmine finala LŠ, pre Junajteda, Reala i PSŽ-a, to su uradili Siti, Bajern, Atletiko Madrid, Čečsi i Barselona.

U Briselu su na terenu bila četvorica srpskih fudbalara, napad Anderlehta predvodi Aleksandar Mitrović, dok su za Benfiku igrali Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa i Lazar Marković. Na klupi domaćina bio je Luka Milivojević, a rezervisti gostiju su bili Filip Đuričić i Miralem Sulejmani. U prvoj postavi Mančester Sitija Aleksandar Kolarov je bio kapiten.

Grupa A:
Bajer Leverkuzen – Mančester Junajted 0:5
Valensija 22, Spahić 29ag, Evans 66, Smoling 77, Nani 88
Šahtjor – Real Sosijedad 4:0
Adrijano 37, Teišeira 48, Košta 68, 87

Tabela: Mančester Junajted 11, Šahtjor 8, Leverkuzen 7, Sosijedad 1

Grupa B:
Juventus – Kopenhagen 3:1
Vidal 29p, 61p, 64 – Melberg 56
Real Madrid – Galatasaraj 4:1
Bejl 37, Arbeloa 51, Di Marija 63, Isko 81 – Bulut 38

Tabela: Real Madrid 13, Juventus 6, Kopenhagen 4, Galatasaraj 4

Grupa C:
Anderleht – Benfika 2:3
Mbemba 16, Bruno 77 Matić 34, Mbamba 52ag, Rodrigo 90
PSŽ – Olimpijakos 2:1
Ibrahimović 7, Kavani 90 – Manolas 80

Tabela: PSŽ 13, Olimpijakos 7, Benfika 7, Anderleht 1

Grupa D:
Mančester Siti – Viktorija Plzenj 4:2 (1:1)
Aguero 32p, Nasri 65, Negredo 78, Džeko 90 – Horava 43, Tecl 69
CSKA – Bajern 1:3

Tabela: Bajern 15, Mančester Siti 12, CSKA 3, Viktorija Plzenj 0

Uživo:

Prvih pet minuta nije donelo ekspresne golove, štaviše, ni na jednom od sedam mečeva nije bilo ni konkretnih akcija koje su mogle da donesu pogodak.

Prvi gol postignut je u sedmom minutu, Pari Sen Žermen je poveo protiv Olimpijakosa. Zlatan Ibrahimović je iskoristio sjajan pas Gregorija van der Vila i lepim lob udarcem savladao Himenesa. Šveđanin je tako na najbolji mogući način obeležio veliki jubilej - njegovu 100. utakmicu u Ligi šampiona.

Ovo je Ibrakadabri sedmi gol u elitnom takmičenju ove sezone, a ukupno 39. u karijeri. On je oborio rekord Žorža Vee koji je dao sedma golova u grupnoj fazi LŠ za PSŽ u sezoni 1994/1995.

Drugi je do prednosti stigao Anderleht, Šansel Mbemba je zatresao mrežu Benfike. On je ostao nepokriven prilikom centaršuta i loptu zakucao u mrežu po sredini gola.

U 22. minutu gol je postigao Mančester Junajted. Kagava je iskoristio grešku igrača Bajera na sredini terena i otvorio polukontru, pronašao je Gigsa koji je loptu prosledio na levu stranu do Runija. Ovaj je uputio centaršut na drugu stativu gde je sam bio Huan Antonio Valensija koji je u padu zahvatio loptu u ubacio je u mrežu.

Sedam minuta kasnije Junajted je dupliro prednost. Vejn Runi je ponovo bio asistent, a svoju mrežu glavom je zatresao Emir Spahić. Junajted je blizu nokaut faze takmičenja.

U istom minutu Juventus je poveo protiv Kopenhagena i oslobodio se ogromnog pritiska. Arturo Vidal je realizovao penal koji je skrivio Jakobsen igrajući rukom u svom kaznenom prostoru, nakon kacije Pola Pogbe.

Uskoro je do prednosti stigao i Mančester Siti, Serhio Kun Aguero je u 32. minutu zatresao mrežu Viktorije i najavio veliki obračun sa Bajernom u poslednjem kolu. Argentinac je realizovao penal koji je igranjem rukom napravio František Rajtoral.

A drugi put u pet dana Nemanja Matić je postigao gol za Benfiku, donevši joj izjednačenje u Briselu. Matić je potigao još jedan prelep gol, primio je grudima dug pas Peresa i sjajnim udarcem loptu poslao uz desnu stativu.

U 37. minutu prednost na svom terenu stekli su Real Madrid i Šahtjor.

Madriđani su golom Gareta Bejla poveli protiv Galatasaraja, desetak minuta nakon što su ostali sa igračem manje na terenu zbog isključenja Serhia Ramosa. Njemu je to treći crveni karton u Ligi šampiona, više od njega u istoriji ovog takmičenja ima samo Edgar Davids, četiri.

S druge strane, Šahtjor koristi sjajno veče Junajteda i prestiže Bajer na tabeli. Daglas Košta pronalazi sjajno Luiza Adrijana koji lako rešava situaciju jedan na jedan sa golmanom Real Sosijedada za 1:0.

Nije dugo trebalo Galatasaraju da izjednači na Santjago Bernabeuu. Iskusni Didije Drogba pronalazi Umuta Buluta koji preciznim udarcem loptu šalje uz desnu stativu.

Brzo je izjednačio još jedan autsajder, Kolar je odigrao pas za Tomaša Horavu koji je poslao bombu u gol Džoa Harta za 1:1 na Etihadu, što je bio poslednji gol u prvom poluvremenu na ovih sedam mečeva.

Prvi gol u drzugom u drugom poluvremenu postignut je u Donjecku. Aleks Tešeira je duplirao prednost Šahtjora. Brazilac je iskoristio odbitak i lako savladao nemoćnog golmana tima iz Baskije.

Početak prvog poluvremena nije doneo ništa dobro PSŽ-i, mladi Marko Verati je dobio drugi žuti karton i završio meč. On je peti igrač PSŽ-a koji je isključen u Ligi šampionaa, posle Ibrahimovića, Mendija, Dukruka i Algerina. Zbog ovoga bi igrač iz Pariza umesto "svecima" mogli zvati siledžijama.

Već u sedmom minutu nastavka Benfika stiže do potpunog preokreta. Ponovo je strelac bio Mbemba, samo što je ovaj put štoper Anderlehta zatresao sopstvenu mrežu.

Ponovo je u vođstvo prešao Real, a Alvaro Arbeloa je savladao golmana Galate, posle dodavanja Marsela.

U 56. minutu navijači Juventusa su se zaledili. Bivši igrač "Stare dame" Olof Melberg bio je najspretniji u kaznenom prostoru posle odbijene lopte i savladao svog bivšeg saigrača Đanluiđija Bufona. U tom trenutku Kopenhagen je bio na drugom mestu na tabeli.

Međutim, za manje od deset minuta Juventus je vratio prednost i povećao je na 3:1, a heroj je bio Arturo Vidal. Čileanac je prvo realizovao penal koji je skrivio Melberg i pokvario svoje veče, a potom je još jednom zatresao mrežu.

Mančester Siti je preko Samira Nasrija poveo ponovo protiv Viktorij u 65. minutu, ali su "građani" opet napravili istu grešku, opustili se, i domah primili novi gol. Stanislav Tecl je pogodio za 2:2.

U međuvremenu, Real pokazuje da je i sa desetoricom jači od kompletne Galate, strelac drugog gola Arbeloa je ovaj put bio asistent, a Anhel di Marija je doneo Madriđanima dva gola prednosti.

Šahtjor uporno prati Junajted, samo što su "Crveni đavoli" poveli 3:0, to su uradili i "rudari". Strelac protiv Sosijedada je bio Daglas Košta, koji je svojevremeno bio želja Aleksa Fergusona.

Međutim, Junajted je desetak minuta kasnije stigao i do četvrog gola, Runi je napravio het-trik asistencija, a Kris Smoling je oduševio Aleksa Fergusona.

Desetak minuta pre kraja meča Anderleht je pokvario posao Portugalcima. Masimo Bruno je izjednačio na 2:2. U istom trenutku Isko je doneo 4:1 Realu.

Siti je u istom momentu po treći put poveo protiv rivala iz Češke, Hesus Navas je asistirao drugi put u nizu, a Alvero Negredo je pogodio za 3:2. Videćemo da li su "građani" naučili nešto iz prethodnog dela meča.

Loša vest po Benfiku uskoro je stigla i iz Pariza, Konstantinos Manolas je izjednačio za Olimpijakos i gurnuo tim iz Pireja na pol poziciju u borbi za osminu finala.

Tri minute pre kraja Šahtjor je novim golom Košte ponovo stigao Junajted, ali je samo minut kasnije Nani postigao peti gola za šampiona Engleske.

U 90. minutu sreća je ipak pogledala Benfiku. Prvo je Miralem Sulejmani asistirao Rodrigu za prednost od 3:2, a minut kasnije Edison Kavani je vratio PSŽ-u u prednost, te gurnuo portugalski tim na drugo mesto.

Bio je to poslednji gol u petom kolu Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve