Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.07.2013.

19:11

LŠ: Nesrećan poraz Partizana

Fudbaleri Partizana poraženi su u Razgradu od Ludogoreca 2:1(0:0) u prvom meču kvalifikacija za treće kolo Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Revanš meč na programu je sledećeg utorka na stadionu Partizana.

U prvom delu igre nije bilo previše uzbuđenja, s tim da je domaći tim bio nešto konkretniji. Šampion Srbije bio je strpljiv i poveo u nastavku preko Markovića u 49. minutu, ali je Ludogorec izjednačio preko Marselinja četiri minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Aleksandrov u 67.minutu, posle velike greške odbrane crno belih.

Partizan je poslednji pet minuta meča igrao sa igračem manje, jer je Miloš Jojić zaradio drugi žuti karton. Mladi veznjak je tako nastavio srpski trend u evropskim mečevima, koliko dvomeča - toliko crvenih.

Definitivno, Partizan ima za čime da žali posle meča u Bugarskoj.

Šampion Srbije je posle prvih 45 minuta uspeo da sačuva svoju mrežu, ali i da u nekoliko navrata pripreti golu domaćih. Ipak, Ludogorec je bio taj koji je kontrolisao igru i dosta lakše dolazio do gola protivnika, ali su ih nepreciznost i, opet solidni, golman Milan Lukač sprečili da povedeu.

Nastavili su Bugari u istom ritmu i u nastavku, da bi Marselinjo, posle dva minuta igre u nastavku, šutirao za malo pored gola. To kao da je probudilo crno-bele, koji su ubrzo poveli.

Marković je ukrao jednu loptu, odigrao je do Ninkovića i nastavio da trči po desnoj strani. U međuvremenu, Ninković je prosledio loptu do Šćepovića, koji je povukao do šesnesterca i poslao loptu ka zahuhtalom Saši Markoviću. Defanzivac domačih se spetljao, Marković to iskoristio i poslao loptu u gol.

Povukao se Partizan posle vođstva, ali je i dalje pretio iz kontri. Nažalost, prvu ozbiljniju šansu je Marselinjo pretvorio u gol. Aksentijević je pogrešio, usledila je brza akcija i šut Marselinja, iskosa s ivice šesnesterca, u donji levi ugao Lukača.

Nakon izjednačenja, usledio je nešto mirniji period igre, uz borbu na sredini terena. Taman kada je tim iz Humske krenuo nešto ofanzivnije - usledio je šok. Jedan od defanzivaca Ludogoreca je pod pritiskom poslao dugu loptu na desnu stranu, dok su dva njegova saigrača stajala u 'debelom' ofsajdu na kontra strani.

Odbrana Partizana je bila postavljena za ofsajd zamku, ali nisu primetili Aleksandrova koji je bio brži od istrčalog Lukača, obišao ga i poslao loptu u gol.

Izvršio je Vuk rašović sve tri izmene, ali je najprimetnija bila ona kada je na teren ušao Erik Đemba Đemba, umesto Ninkovića, i uneo sigurnost u igru Partizana.

Mogao je Marko Šćepović da postane junak u 93. minutu, ali je traljavo šutirao u poslednjem minutu meča, što je golman domaćih lako neutralisao.

Tok meča:

Do kraja meča viđene su dve dobre prilike s obe strane. Prvo su domaći imali priliku preko Fabija, koji je odlično prevario dva čuvara i ušao u šesnesterac, ali je Lukač zaustavio njegov šut. Mogao je Šćepović da se proslavi i donese remi svom timu u 93. minut, ali je šutirao traljavo sa nekih 6-7 metara.

U međuvremenu, Malbašić je zamenio Grbića, dok je Đemba Đemba ušao umesto Ninkovića.

Međutim, došlo je do početničke greške Partizanove odbrane i Ludogorec je stigao do preokreta. Jedan od štopera Ludogoreca je iz zadnje linije poslao dugu loptu na desnu stranu, igrači Partizana napravili su ofsajd zamku, ali nisu primetili usamljenog Aleksandrova. On je bio brži od Lukača, zaobišao ga i poslao loptu u praznu mrežu.

Nakon izjednačenja igra se uglavnom odvijala na sredini terena. Domaći su imali nešto više loptu u posedu, ali ni Partizan nije bio totalno inferioran.

Povukao se Partizan posle gola i pretio iz kontre, imao je šansu Šćepović za 2:0, ali je golman odbranio. Nažalost, Ludogorec je stigao do izjednačenja posle nekoliko minuta. Dobru su kombinovali domaći, da bi Marselinjo ostao sam na ivici kaznenog i preciznim udarcem savladao Lukača.

Ludogorec je nastavio u istom ritmu i imao veliku šansu preko Marselinja u 47. minutu, ali je Brazilac bio neprecizan sa 15 metara. Već u sledećem napadu Partizan stiže do vođstva. Marković je uzeo jednu loptu na svojoj polovini i proigrao Ninkovića, a ovaj je prosledio do Šćepovića. Napadač Partizana je povukao loptu i proigrao Markovića, koji je prošao iza leđa odbrane, defanzivac Bugara loše je reagovao a Marković samo ćušnuo loptu u gol.

Prvo poluvreme: Mnogo kartona, malo šansi

Krenulo je vrlo mirno, što je dobro sa Partizanove tačke gledišta, prošle nedelje Slovan do 12. minuta već gubio 2:0.

Jedina opasnost na startu meča bio je pokušaj Stojanova iz slobodnog udarca u 4. minutu, ali je Lukač rutinski rešio siutuaciju.

Prvi karton dobio je Marković u 7. minutu - Šćepović je pogrešio, Bezjak oteo loptu i zatrčao se, a zadnji vezni Partizana startovao preoštro.

U 10. minutu Partizanova odbrana prvi put ispada, Stojanov prima loptu na 20m najbliži golmanu, ali se spetljao, pa je napad osujećen.

Bugari su imali i korner, posle lepe akcija Danija Abala, ali nisu stvorili priliku. Partizan u prvih četvrt sata bez organizovanije akcije.

U 14. minutu Obradović u pravom trenutku interveniše i na petercu seče najopasniju akciju Ludogoreca.

Bugarski tim imao je stopostotnu priliku u 18. minutu - Stojanov gura loptu u prostor, gde je sâm ostao Bezjak, ali Slovenac šutira nonšalantno spoljnom, pa Lukač brani. Minut kasnije odbrana Partiyana zaboravlja Barta na zadnjoj stativi, ovaj srećom šalje šut visoko preko gola.

Saša Ilić tada staje na loptu, smiruje napad i vrlo brzo eto i šanse za Partizan - Jojić sa desetak metara iskosa šutira neprecizno.

Šćepović je fauliran na 18 metara od gola, ustaje i šutira preko gola, iako je pozicija za slobodnjak bila veoma dobra.

U prvih 20 minuta, pogotovo između desetog i dvadesetog, Ludogorec je potpuno dominirao. Posle toga se Partizan oslobodio pritiska, bugarski klub se povukao i sada kao da čeka kontru. Crno-beli su sve češće ispred protivničkog šenaesterca, ali ne prave šanse. Na drugoj strani Lukač pod pritiskom posle 15 minuta, ali Obradović seče centaršut Abala. Posle greške Šćepovića Stojanov pokušava sa velike distance, neprecizno.

Posle nekoliko minuta nepovezane igre sa mnogo prekida Saša Ilić je u 39' dobio karton zbog faula nad Bartom.

Tri minuta kasnije korner za Paritzan, Ninković prebacuje sve, a Vladislav Stojanov lako hvata na zadnjoj stativi.

U finišu poluvremena dva puta Bugari nisu uspelida završe akcije udarcem, a u 45. minutu Šćepović je pao daleko od oka kamere, a epilog svega bio je treći žuti za fudbalere srpskog prvaka. Zapisan je i Kozmin Moci, nekadašnji defanzivac Sijene.

U trećem minutu nadoknade najlepši detalj na meču - Marselinjo centrira, Bezjak hvata volej na 17 metara, ali pored dalje stative.

Prvo poluvreme proteklo je u slaboj igri na obe strane, Partizan je uspešno spustio ritam u većem delu meča i sprečio da Ludogorec ponovi furiozni početak iz meča sa Slovanom. Iako je u jednom periodu dominirao na terenu, beogradski tim nije dovoljno ugrožavao protivnički gol. Do poluvremena domaćin je imao dve i po, gos jednu šansu, a od četiri katona tri su dobili crno-beli.

Ludogorec: Stojanov, Bart, Minev, Moci, Žunior Kajsara, Dijakov, Zlatinski, Bezjak, Abalo, Stojanov, Marselinjo.

Partizan: Lukač, Aksentijević, Ivanov, Gulan, Obradović, Marković, Grbić, Ninković, Ilić, Jojić, Šćepović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

428 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve