Nova vest
Fudbal

Subota, 25.05.2013.

14:33

Leskot: Prebolećemo Mančinija

Defanzivac Mančester Sitija Džolion Leskot veruje da će se njegov tim brzo oporaviti nakon odlaska menadžera Roberta Mančinija.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Nakon poraza od Noriča u poslednjem kolu Premijer lige, uprava se zahvalila na saradnji Italijanu, a ekipu je privremeno preuzeo Brajan Kid.

“Odluku da Roberto ode je doneo klub i mi kao igrači moramo da je poštujemo i da, bez obzira na okolnosti, damo sve od sebe u svakoj utakmici”, naveo je pomalo razočarani Leskot.

‘Građani’ sezonu u kojoj su osvojili samo Komjuniti šild, završavaju u Njujorku, gde će se sastati sa Čelsijem u prijateljskoj utakmici zakazanoj za noć između nedelje i ponedeljka.

U prvom duelu engleskih timova na američkom tlu, Siti je savladao ‘plavce’ sa 4:3 u Sent Luisu.

To nije bila utakmica sa takmičarskim karakterom, ali je bilo zanimljivo, navijači to žele da vide. Meč je protekao u prijateljskoj atmosferi, a ja sam zadovoljan prikazanom igrom, s obzirom da više ne treniramo onako kako smo trenirali dok je trajala sezona”, zaključio je Leskot.

Englez je pao u drugi plan u sezoni 2012/13. s obzirom da se u startnoj postavi, pored kapitena Vensana Kompanija, ustalio srpski reprezentativac Matija Nastasić. Ipak, bez obzira na novonastalu situaciju, Leskot je sakupio 26 nastupa u Premijer ligi, uglavnom ulazeći u igru kao rezerva.

Pogledajte golove sa prvog duela između premijerligaški timova u Sent Luisu.

I Ričards se zahvalio treneru

Leskotov kolega iz odbrane Mika Ričards zahvalio se Robertu Mančiniju što mi je pomogao da dođe do prvog pehara u karijeri.

Ričards je sa Sitijem osvojio FA Kup 2011. i Premijer ligu 2012. godine.

"Mančini je bio fantastičan tri godine koliko je proveo ovde", rekao je 24-godišnji Englez. "Vlasnici su odlučili da hoće promenu, ali ja bih želeo da se zahvalim treneru na osvajanju Premijer lige, FA Kupa i Komjuniti šilda. Nikada pre toga ništa nisam osvojio".

Ričards se nadovezao i na impresije Leskota o putovanju u Ameriku i naveo da je vreme u Njujorku bilo sjajno i da bi voleo da se vrati.

"Bilo je fantastično. To je verovatno jedno od najboljih mesta na Zemlji i voleo bih da dođem opet", naglasio je momak iz Birmingema.

"Želimo da se širimo i da prodobijamo navijače u celom svetu i dolazak u Ameriku je pravi potez u ostvarivanju tog cilja", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu