Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2013.

20:03

Miha: Zadovoljan sam celim timom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je posle pobede nad Kiprom u da je dobro što njegova ekipa stvara šanse.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

On je dodao da je slika koju ima o pojedinim igračima sada kompletnija.

Srbija je u Nikoziji pobedila Kipar rezultatom 3:1, posle odlične partije, u kojoj su se istakli dvostruki strelac Dušan Tadić i pokretač svih opasnih akcija Filip Đuričić.

"Slika koju imam o pojedinim igračima sada je malo kompletnija. Ispunili su moj zahtev da igraju visok presing, da se čuva lopta, igra do noge. Dobro je što stvaramo šanse, bilo je još tri-četiri povoljne prilike za gol. Sa Filipom Đorđevićem i Markom Šćepovićem nadam se da ćemo rešiti problem realizacije", rekao je Mihajlović za sajt FSS.

Srbija je tokom prvog poluvremena presingom na polovini protivnika došla do velikog broja lopti, koje je pretvorila u prilike za gol.

"Ukupan utisak je pozitivan, žao mi je samo što atmosfera na stadionu nije bila fudbalska. Pamtim dobro neke utakmice u sličnim uslovima, i ja sam igrao i znam da je teško naći tako motiv. Igrači su to, ipak, uspeli. Odigrali su meč dosta dobro, a ono što je trebalo da vidim, video sam".

On je rekao da je problem njegovog tima što većina igrača nije u top formi.

"Imali smo problem što većina naših igrača nije u top formi, neki još nisu igrali utakmicu posle priprema. Zbog toga su izgledali pomalo umorno. Zadovoljan sam, ipak, učinkom svih reprezentativaca", rekao je srpski selektor.

Mihajlović je komentarisao i pobedu narednog rivala "orlova" u kvalifikacijama Hrvatske (4:0 protiv Južne Koreje).

"Četiri gola nije lako nikome dati. Ali, bolje da se ispucaju sada nego u martu. I sigurno je bolje što su pobedili nego da su izgubili", ocenio je Mihajlović.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igraće se 22. marta u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve