Vučić i Dačić protiv nasilja

Premijer Ivica Dačić i njegov zamenik Aleksandar Vučić predvodiće borbu protiv nedoličnog ponašanja na tribinama.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Oni će biti predsednik i zamenik Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama.

Odluka o formiranju saveta podstaknuta je skandaloznim ponašanjem navijača na kraju utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu, kada su mladi Englezi gađani raznim predmetima i vređani na rasnoj osnovi.

"Nacionalni Savet za borbu protiv nasilja na sportskim priredbama uskoro će raspravljati o nedavnim incidentima na utakmici mladih fudbalskih reprezentacija Srbije i Engleske", navodi se u saopštenju.

Ranije tokom dana, ministarka omladine i sporta Alisa Marić najavila je da će na sednici Vlade zatražiti da se ponovo formira Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu.

"Na sednici Vlade tražiću hitno formiranje Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu, da se incidenti na sportskim borilištima ne bi ponavljali. Inicijativa je već bila u redovnoj proceduri, ali smatram da poslednji dogadaji na fudbalskoj utakmici u Kruševcu nalažu hitnost delovanja po ovom pitanju. Borba protiv nasilja na sportskim manifestacijama jedan je od prioriteta Ministarstva na cijem sam celu", navela je Marić.

Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u utorak u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrači i pojedinih članovi stručnih štabova dve selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogodjen kamenom.

strana 1 od 3 idi na stranu