Nova vest
Fudbal

Subota, 06.10.2012.

15:41

Kolarov vodio Siti do pobede

U prvoj utakmici sedmog kola engleske Premijer lige Mančester siti je na "Itihadu" sa 3:0 (1:0) pobedio Sanderlend.

Izvor:

Autor:

Default images

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov je u svom stilu iz slobodnog udarca postigao vodeći gol u prvom poluvremenu, a zatim asistirao Agueru kod drugog gola.

Kolarov je postigao četvrti gol na poslednjih pet utakmica u dresu Sitija i reprezentacije Srbije. Vodeći gol na meču Kolarov je dao iz slobodnog udarca, iskosa sa leve strane, pošto je prethodno Kueljar oborio Tevesa.

Rani gol olakšao je posao timu Roberta Mančinija, pošto je prošle sezone na "Itihadu" u duelu sa Sanderlendom bilo 3:3, a gol vredan boda u 85. minutu postigao je upravo Kolarov.

Siti je do kraja prvog poluvremena stvarao prilike pred golom Minjeloa, ali nije bilo gola. Napadački dvojac Sitija Teves - Baloteli predstavljali su konstantu opasnost po gol Sanderlenda. Aguero je u 56. minutu zamenio Balotelija, a četiri minuta kasnije bilo je 2:0.

Odlično je po levoj strani prošao David Silva i izbacio u prazan prostor Kolarova koji je preciznim centaršutem pronašao Aguera. Argentinac je iz prve sa pet metara ubacio loptu u gol Sandrerlenda, a srpski reprezentativac je upisao asistenciju.

Aguero je ovim golom postao peti najbolji strelac u istoriji Mančester sitija u Premijer ligi. Više golova od njega postigli su Teves, Anelka, Kvin, Rosler i Šon Rajt Filips.

U 89. minutu Džejms Milner je odlično izveo slobodan udarac sa leve strane, lopta je pogodila jednog igrača Sanderleda u "živom zidu" i prevarila Minjolea.

Ovo je tek prvi poraz Sanderlenda ove sezone, dok je aktuelni šampion Engleske zabeležio četvrtu prvenstvenu pobedu. Siti je stigao do prve pobede u Premijer ligi bez primljenog gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve