Nova vest
Fudbal

Subota, 25.08.2012.

20:40

Azar i Tores srušili Njukasl

Fudbaleri Čelsija pobedili su Njukasl sa 2:0 (2:0) u poslednjoj subotnjoj utakmici drugog kola Premijer lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Vodeći gol za Čelsi postigao je Eden Azar u 22. minutu iz penala, a konačni rezultat postavio je Fernando Tores u završnici prvog poluvremena.

Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za domaći tim. ’Plavci’ sada imaju tri trijumfa jer su svoj meč trećeg kola odigrali u sredu zbog obaveza u Superkupu Evrope.

Baš kao i na utakmici sa Redingom, Čelsi je do vođstva došao sa ‘bele tačke’ – Tores je predriblao jednog protivničkog igrača, Anita ga je potkačio i sudija Fil Daud opravdano je svirao penal.

Kako je Lampard bio na klupi za rezerve, jedanaesterac je izveo Eden Azar i bio je precizan pogodivši donji desni ugao Krulovog gola.

Čelsi je kontrolisao zbivanja na terenu, a Njukasl nije imao nijednu ozbiljnu šansu. U nadoknadi prvog poluvremena odlučen je pobednik – Azar je petom odložio loptu za Toresa, koji sa ivice šesnaesterca pogađa gol za nedostižnih 2:0.

U nastavku je tim Roberta di Matea spustio tempo igre, Njukasl je dva puta mogao da smanji, ali je Petr Čeh oba puta zaustavio šut Dembe Be.

Čelsi je mirno priveo meč kraju i sa maksimalnih devet bodova ide na megdan Atletiko Madridu u Superkupu.

Izveštaj sa ranije odigranih mečeva pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve