Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.04.2012.

19:47

Partizan: Englez blistao na debiju

Englez Hari Agombar odigrao je prvi meč u dresu Partizana, a u proveri B tima bio je strelac i asistent u pobedi nad Teleoptikom od 2:0.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U Zemunu se igralo dva puta po 25 minuta, a Avram Grant je dao šansu igračima koji imaju manju minutažu u prvom timu, te Englezu koji je stigao na probu protekle nedelje.

Agombar je prvo u 26. minutu petom asistirao Saši Markoviću koji je lobovao golamana Teleoptika Tomića, da bi u 48. pogodio donji desni ugao udarcem sa 20ak metara, za konačan rezultat.

Po velikom nevremenu u "Zemunelu" igrači su odigrali veoma dobro, pokušavši da se nametnu Avramu Grantu. Grmljavina i jaka kiša nisu uticali na kvalitet fudbala, dok se Izraelac ’šetkao’ sa terena na teren, čas gledajući rezerviste, čas deleći instrukcije prvotimcima koji su trenirali.

Prvu priliku na meču imao je Nikola "Džigi" Ninković posle odličnog šuta sa ivice kaznenog prostora, ali je i Tomić bio siguran na golu.

Nekadašnji igrač "crno-belih" Borko Veselinović, koji do pronalaska novog angažmana trenira sa ’optičarima’, je u 22. minutu idealno centrirao, na loptu je izvanredno skočio Georgijević i glavom je poslao pored desne stative Petrovića.

Na suprotnoj strani udarac sa ivice kaznenog prostora oprobao je Saša Marković, a lopta je proletela pored gola. U centru pažnje prisutnih novinara i gledalaca, bio je mladi engleski vezista Hari Agombar, kome je posle nekoliko treninga ovo bio prvi test meč.

Momak koji igra za Grejs atletik, engleskog osmoligaša i verovatno možda ni nema profesionalni trening u nogama, već u prvoj akciji u drugom poluvremenu idealno je petom ‘ostavio’ loptu za Sašu Markovića, koji je majstorski lobovao Tomića za vođstvo crno-belih od 1:0.

Samo četiri minuta kasnije Marković je na jedan bočni centaršut Mange, uklizao i zamalo se opet upisao u strelce.

Mladi Mandić je u 38 minutu ušao na teren umesto Kamare u špic napada i uneo dosta životi u napad crno-belih, preteći stalnim otvaranjem i ubacivanjem u prazan prostor.

Iz jedne takve akcije u prilici je bio Ninković, ali je malo zakasnio sa šutom i dobio je udarac po nozi, pa je hramajući napustio teren.

Dva minuta pre kraja postavljen je konačan rezultat, a strelac je bio Agombar. Posle nekoliko izmena pasova, on je dobio loptu od Stankovića na oko 20 metara od gola polulevo i iz prve je rezantnim udarcem pogodio desni donji ugao golmana Seletića (na probi iz Nikšića). Lopta je zbog kiše dobila ’žabicu’ i uletela u gol.

Partizan : Petrović – A. Miljković, Rnić, Lilić, Stanković – Kamara (Mandić 38'), Saša Marković – Agombar, Ninković, Babić – Manga.

Teleoptik: Tomić – Đurić, Nikolić, Milovanović, Savić – V. Miljković, Drpljanin – Robin, Šaka, Veselinović – Georgijević.
Igrali su još: Seletić, Arsić, Cvjetinović, Ratković, Simić, Kopre, Jokić, Brunčević, Radina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve