Nova vest
Fudbal

Subota, 07.04.2012.

18:41

Petica Zvezde protiv Metalca

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Metalac sa 5:0, u poslednjoj subotnjoj utakmici 23. kola Jelen Superlige.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Ovom pobedom tim Roberta Prosinečkog ponovo je sveo prednost vodećeg Partizana na osam bodova.

Pred 12.500 gledalaca na našem najvećem stadionu golove za Zvezdu postigli su Evandro i Lazović u prvom, te Kadu, Borha i slavljenik Milivojević u drugom poluvremenu. Debi u crveno-belom dresu imao je internacionalac iz Gane Natanijel Asamoa.

Zvezda je već u trećem minutu imala odličnu priliku da povede, ali je golman Kljajić zaustavio pokušaj Borhe. U nastavku te akcije posle kornera je lopta došla do Lazovića koji pogađa stativu.

I u nastavku prvog dela Zvezda je nastavila sa pritiskom na gol Metalca, a do vođstva je došla u 28. minutu. Strelac je bio Evandro koji je odlično reagovao posle kornera, sačekao je loptu na drugoj stativi i zatresao mrežu.

Četiri minuta kasnije crveno-beli su duplirali prednost. Ovoga puta pogodio je Darko Lazović koji je iskoristio veoma dobar centaršut Petkovića sa leve strane. Do kraja prvog dela jedan solidan pokušaj imao je Petković sa 20-ak metara, ali bez promene rezultata.

Zvezda je početkom nastavka nastavila sa napadima na gol gostiju. U 48. minutu Kasalica je propustio veliku priliku posle dodavanja Petkovića, a dva minuta kasnije Kristijan Borha je povećao na 3:0. Bila je to sjajna akcija Kadua i Kasalice koju je završio Kolumbijac.

Tri minuta nakon trećeg gola Zvezde zbog faula nad Milivojevićem drugi žuti karton i isključenje je zaradio Ovusu, a šest minuta nakon toga dtim Roberta Prosinečkog postigao je i četvrti gol. Vujović je oborio Petkovića u kaznenom prostoru, a siguran sa penala bio je Mendeš Kadu.

U nastavku meča Zvezda je igrala znatno opuštenije, Metalac se povukao zbog isključenja, a u 65. minutu debitovao je i Natanijel Asamoa koji je zamenio Darka Lazovića.

Do kraja meča Zvezda je u laganom ritmu postigla i peti gol. U 90. minutu posle odbitka gol je postigao Luka Milivojević koji je tako na najbolji mogući način obeležio svoj 21. rođendan.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Petković, Tošić, Maksimović, Milivojević, Evandro, Lazović, Kasalica, Kadu, Borha.
METALAC: Kljajić, Stamenković, Kontor, Svojić, Mitrović, Živanović, Vujović, Lukić, Đorić, Simović, Krnjinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu