Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.03.2012.

13:08

Stevanović dobio otkaz u Gani

Srpski stručnjak Goran Stevanović otpušten je sa mesta selektora Gane.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

“Nema potrebe da nastavite priču o sudbini Plavog”, rekao je potpredsednik FS Gane Džordan Anagbija. “On više nije naš selektor”.

Tokom cele prošle nedelje trajala je neizvesnost u vezi sa sudbinom bivšeg trenera Partizana i asistenta selektora Petkovića na putu ka Nemačkoj 2006. Stevanovića će na klupi Gane privremeno da zameni dosadašnji pomoćni trener Akvasi Apija.

“Mi sada moramo da napravimo korake za bolju budućnost nacionalnog tima”, dodao je Anagbija.

Gana je sa Stevanovićem na klupi osvojila četvrto mesto na Kupu afričkih nacija u Ekvatorijalnom Gvineji i Gabonu, što se smatra neuspehom.

Stevanović je u Ganu stigao u januaru 2011, pošto je ugovor sa savezom potpisao prethodnog meseca. Srpski trener je imao važeći ugovor na još godinu dana uz mesečnu platu od 30 hiljada evra.

Stevanović: "Iznenađen, ne i razočaran"

Goran Stevanović je izjavio da je iznenađen otpuštanjem sa mesta selektora fudbalske reprezentacije Gane, ali da nije ražočaran.

"Više sam iznenađen... Nisam razočaran. Takve stvari su normalne u našim životima", rekao je Stevanović za BBC sport.

On je dodao da je postavio samo jedno pitanje čelnicima Fudbalskog saveza Gane u vezi sa otkazom koji je dobio deset meseci pre isteka ugovora: "Pitao sam ih da li ima šanse da ostanem, a oni su rekli da nema".

U Gani su od Stevanovića očekivali da sa reprezentacijom koja je pre dve godine u Južnoj Africi stigla do četvrtfinala Svetskog prvenstva osvoji Afrički kup nacija, ali su Crne zvezde turnir završile na četvrtom mestu, posle polufinalnog poraza od kasnijeg šampiona Zambije.

"Svoj posao sam radio iskreno i motivisano. O tome ću razgovarati sa čelnicima FS Gane. Oni su dobri ljudi i želim da ostanemo u dobrim odnosima", naveo je Stevanović.

Srpski trener je istakao da je poraz od Zambije bio prvi za Ganu na Afričkom kupu nacija 2012. godine.

"Iznenađen sam, pošto mislim da plasman u polufinale nije loš rezultat. Poraz od Zambije bio nam je prvi na turniru. Sećam se prijateljskih utakmica sa Brazilom i Engleskom u kojima smo igrali veoma dobro. U fudbalu, međutim, ima mnogo stresa i to je nepredvidiva igra", dodao je Stevanović.

Stevanović će u petak ponovo razgovarati sa rukovodiocima FS Gane, iako je na njihovom sajtu već u ponedeljak objavljeno da je raskinut ugovor sa selektorom.

Reprezentaciju Gane je i pre Stevanovića vodio srpski stručnjak – Milovan Rajevac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve