Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.10.2011.

21:08

LE: Radović za pobedu Legije

Srpski fudbaler Miroslav Radović doneo je pobedu Legiji na gostovanju Rapidu u Bukureštu golom u 73. minutu u okviru trećeg kola grupe C Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Legija je slavila sa 1:0, a pored Radovića, ceo meč u pobedničkoj ekipi odigrao je Danijel Ljuboja takođe odigrao ceo meč, kao i Vladimir Božović u dresu Rapida.

U drugom meču kola u grupi D, PSV je slavio na gostovanju Hapoelu u Tel Avivu golom Vijnalduma sa penala.

Grupa C

Rapid Bukurešt – Legija 0:1
Radović 73
Hapoel Tel Aviv – PSV 0:1
Vijnaldum 70 (penal)

Tabela: PSV 9, Legija 6, Rapid 3, Hapoel 0

Grupa A

Totenhem – Rubin 1:0
Pavljučenko 33
PAOK – Šamrok 2:1
Lazar 12, Virinja 63 - Šepard 48

Tabela: Totenhem 7, PAOK 5, Rubin 4, Šamrok 0

U derbi meču trećeg kola Liga Evrope Totenhem je na svom "Vajt Hart Lejnu" pobedio Rubin iz Kazanja sa 1:0.Trijumf londonskom klubu doneo je Pavljučenko golom u 33. minutu, i tako svoj tim zadržao na čelu tabele u grupi A. Totenhemu je to bio drugi trijumf u Ligi Evrope, dok je Riubin zabeležio prvi poraz. U drugom meču grupe A PAOK je pobedio Šamrok golovima Lazara i Virinja, dok je strelac za Irce bio Šepard.

Totenhemu je to bio drugi trijumf u Ligi Evrope, dok je Riubin zabeležio prvi poraz. U drugom meču grupe A PAOK je pobedio Šamrok golovima Lazara i Virinja, dok je strelac za Irce bio Šepard. Vladimir Ivić odigrao je svih 90 minuta za pobednički tim.

Prvu priliku na meču imao je Rubin preko Valdesa, ali je Gomes bio siguran na golu Totenhema. U tim trenucima londonski tim više je napadao uglavnom preko Pavljučenka, koji nije bio precizan. Valdes je u 17. minutu imao možda i najbolju priliku za tim iz Kazanja, ali je lopta završila iznad gola.

Uprkos tome, u prvih pola sata nije viđena velika pretnja po gol ni na jednoj strani, ali sve se promenilo u 33. minutu. Tada je Pavljučenko sa ivice kaznenog prostora iz slobodnog udarca zatresao mrežu Rubina. Do poluvremena nije bilo izglednijih prilika pa se na odmor otišlo prednošću Totenhema od 1:0.

U nastavku se uglavnom igralo na sredini, ali je Totenhem i dalje više napadao, ali ni na jednoj strani nije bilo pravih prilika do 88. minuta, kada je Rubin imao šansu iz kaznenog udarca. Izveo ga je Noboa, ali je Gomes bio siguran, a do kraja meča mreže su mirovale.

Grupa B

Standard – Vorskla 0:0
Hanover – Kopenhagen 2:2

Pander 29, Pinto 82 - N'Doje 67, Santin 89

Tabela: Standard 5, Hanover 5, Kopenhagen 4, Vorskla 1

U dvema utakmicama grupe B viđena su dva remija, a dok su Standar i Vorskla igrali bez golova, meč Hanovera i Kopenhagena završen je rezultat bio 2:2. Nemci su oba puta bili ti koji su vodili, ali na kraju su osvojili samo bod. Golove za Hanover postigli su Pander i Pinto, dok su strelci za Dance bili N’Doje i Santin.

Grupa D

Sporting – Vaslui 2:0
Evaldo 43, Fernandes 70
Cirih – Lacio 1:1
Nikči 23 - Skuli 22

Tabela: Sporting 9, Vaslui 2, Cirih 2, Lacio 2

Sporting je na svom terenu bio siguran protiv Vasluija na svom terenu trijumfom sa 2:0, golovima Evalda i Fernandesa. U poraženoj ekipi Nemanja Milisavljević i Miloš Pavlović odigrali su svih 90 minuta.

Možda iznenađujuće, Cirih i Lacio su podelili bodove, a golove su dali u roku od jednog minuta. Italijani su poveli preko Skulija u 22. minutu, da bi samo minut kasnije Nikči postavio konačan rezultat susreta. Za domaći tim Dušan Đurić je odigrao je 65 minuta.

Grupa E

Stouk – Makabi Tel Aviv 3:0
Džons 12, Džerom 24, Šoton 32
Dinamo Kijev – Bešiktaš 1:0
Garmaš 90

Tabela: Stouk 7, Dinamo 5, Bešiktaš 3, Makabi 1

Najubedljivi trijumf u mečevima od 21 čas zabeležio je Stouk, koji je sa 3:0 slavio protiv Makabija iz Tel Aviva. Englezi su krenuli furiozno, a iako se očekivao možda još i ubedljivija pobeda, rezultat koji je bio u 32. minutu ostao je do kraja susreta, koji su oba tima završila sa desetoricom igrača. Golove za Stouk postigli su Džons, Džerom i Šoton.

U drugom meču grupe, Dinamo je slavio golom Garmaša u poslednjem minutu protiv Bešiktaša.

Grupa F

Atletik Bilbao – Salcburg 2:2
Ljorente 56 (penal), 75 (penal) - Valner 30, Leonardo 36
Slovan Bratislava – PSŽ 0:0

Tabela: Atletik 7, PSŽ 4, Salcburg 4, Slovan 1

Red Bul Salcburg na poluvremenu je vodio sa 2:0 protiv Atletika u Bilbau, ali to vođstvo nije uspeo da zadrži do kraja. Atletiko se vratio golovima Ljorentea sa penala i tako izvukao bod. U Bratislavi je takođe viđen remi, ali bez golova, a Pari Sen Žermen je poslednjih deset minuta odigrao sa samo devetoricom igrača na terenu. Marko Milinković doživeo je povredu u dresu Slovana i iz igre je izašao u 61. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve