Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.08.2011.

23:53

Remi u Madridu, razrešenje u sredu

Fudbaleri Real Madrida i Barselone odigrali su na 'Bernabeu' nerešeno 2:2, u prvom meču španskog Superkupa.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Osvajača trofeja odrediće revanš na Kamp Nou koji je na programu već u sredu.

Real je tokom čitavog meča bio dominantan i napravio je mnogo šansi, ali se Barselona "izvukla", pošto su dva od ukupno tri šuta na gol realizovali u pogotke. Golove za Madriđane postigli su Mesut Ozil u 12. i Ćabi Alonso u 54. minutu, strelci za Barselonu bili su Vilja u 35. i Mesi u 45. minutu.

Nakon novih strelica koje je Žoze Murinjo slao ka taboru Barselone pred meč, bilo je izvesno da su domaćini bili spremni da nanovo izađu na megdan šampionu Primere. Domaći tim je u dvomeč ušao spremniji i bez povređenih igrača, dok je tim Pepa Gvardiole kuburio sa povredama. U timu nije bilo kapitena Karlesa Pujola, dok će Ćavi u drugom poluvremenu ušao sa klupe. U sastavu Barse debitovao je Aleksis Sančes, a u ekipi Reala Fabio Koentrao.

Sjajan susret španskog šampiona i osvajača Kupa bolje je počeo Real, koji je poveo u 13. minutu golom Mesuta Ozila. U prvih pola sata Madriđani su kontrolisali posed lopte i tok meča, uz nekoliko odličnih šansi i igru Barselone bez koncepcije.

Međutim, prednost nakon prvih 45 minuta imali su Katalonci. U 35. minutu je Vilja uspeo da se otme odbrani Reala i sa oko 20 metara pošalje projektil u gornji desni ugao gola Kasiljasa, da bi u poslednjem minutu prvog dela, posle koškanja u šesnaestercu vođstvo Barsi doneo Lionel Mesi. Ovo su ujedno bile i jedine dve šanse gostiju sve do pred sâm kraj.

Domaći tim je nastavio silovito na početku drugog poluvremena, što im se ubrzo isplatilo, pošto Alonso u 54. minutu postiže lep gol na asistenciju Benzeme.

Do kraja je Real napravio ukupno devet šuteva u okvir gola (i četiri van) i mada se činilo da će domaćini lako dobiti meč, novih pogodaka nije bilo. U poslednjih deset minuta desile su se dve diskutabilne situacije. Prvo je Valdes namerno rukom zakačio Ronalda koji je trčao ka lopti, ali penala nije bilo, da bi četiri minuta kasnije Marselo počistio Pedra u šesnaestercu, što je takođe prošlo bez zvižduka.

Revanš se igra u sredu u Kataloniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve