Nova vest
Fudbal

Petak, 12.08.2011.

18:35

Radnički na Karađorđu posle 9 god.

Fudbaleri Radničkog 1923 u subotu počinju svoje takmičenje u Jelen Superligi nakon devet godina igranja po nižim rangovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po rečima šefa stručnog štaba Radničkog 1923 Slavenka Kuzeljevića, protivnik Vojvodina i dalje ne može da se oporavi od dešavanja iz prošle sezone kao i od poraza na međunarodnoj sceni.

On je ulogu favorita Novosađanima ali je obećao i borbu na terenu jer smatra da Radnički ima kvalitetan tim za Superligu koji može prirediti iznenađenje.

"Vrlo malo sam zajedno sa ekipom, ali sasvim dovoljno da upoznam njihov kvalitet. Očekuje nas jedna naporna sezona, na koju svi moramo biti spremni. Želimo da ovu sezonu mirno privedemo kraju i da na vreme obezbedimo superligaško takmičenje i u narednoj sezoni, kao i da, kroz taj period, afirmišemo grupu mladih igrača", istakao je Kuzeljević.

On smatra da je povratak Radničkog u Superligu veliki dobitak za srpski fudbal.

"Radnički se, posle devet godina, vraća superligaškom društvu, što je veoma bitno za klub, grad, region i naravno za srpski fudbal. Evidentno je i da će posete na našim utakmicama biti značajne radi popularizacije fudbala. Samim tim, i prvenstvo će biti zanimljivije nego prethodne sezone", smatra trener Radničkog.

Levi bek Ljubomir Nenadić je ovoga leta stigao iz Metalca, a pre godinu dana bio je na probi u Vojvodini.

"U pripremnom periodu smo naređali neke pobede. Jeste da protivnici nisu bili superligaši, ali smo napravili dobru atmosferu. Idemo u Novi Sad i verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat", optimista je Nenadić.

Radnički će u Novom Sadu imati veliku podršku svojih navijača, koji su najavili dolazak sa 15 autobusa. Utakmica između Vojvodine i Radničkog 1923 se igra u subotu na stadionu "Karađorđe" u 20.00h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu