Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2011.

19:45

Đorđić u Blekpulu

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Mančester junajteda Bojan Đorđić potpisao je dvogodišnji ugovor sa prošlosezonskim premijerligašem ekipom Blekpula.

Izvor:

Autor:

Default images

29-godišnjeg Đorđića ponovo će trenirati Jan Holovej sa kojim je sarađivao u Plimutu.

“Došao sam u Blekpul koji je prošle sezone igrao sjajno iako je ispao iz Premijer lige. Jan Holovej je jedan od nekoliko menadžera koji izvlače najbolje od mene i srećan sam što ću ponovo sarađivati sa njim“, izjavio je nekadašnji mladi reprezentativac Švedske.

Đorđić je kao 17-godišnjak stigao u Mančester junajted i ostrvski mediji su tada očekivali da će on naslediti Rajana Gigsa. Ipak Srbin rođen u Beogradu koji je zabeležio devet nastupa za mladu reprezentaciju Švedske je u dresu Mančestera odigrao samo jedan zvaničan meč u sezoni 2000/01.

Naredne dve sezone je proveo kao pozajmljen igrač u Ševild Vensdeju i Arhusa, a zatim je leta 2003. stigao u Crvenu zvezdu.

Sa “crveno-belima“ je osvojio duplu krunu, a navijači Zvezde ga pamte po fantastičnom golu koji je postigao u meču sa Odenseom (4:3) u UEFA kupu.

Posle Beograda Đorđić je jednu sezonu proveo u Glazgvou, ali je za Rendžers igrao samo na pet utakmica. Zatim je po dve sezone proveo u Plimutu i AIK-u, dok je prošle sezone igrao u ekipi prvaka Mađarske, ali je u dresu Videotona igrao samo na pet utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve