Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.05.2011.

09:21

“Orlovi“ u Staroj Pazovi

Reprezentacija Srbije okupiće se u ponedeljak u Staroj Pazovi, a već u sredu 1. juna putuje za Seul, pa Melburn gde 3. i 7. juna igra prijateljske mečeve.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Rivali “Orlovima“ biće Južna Koreja i Australija, a selektor Vladimir Petrović Pižon imaće šansu da proveri nekoliko igrača pošto u timu nema standartnih Vidića, Ivanovića, Žigića, Pantelića, Milijaša, Jovanovića, Ninkovića i Krasića.

Lider tima biće kapiten Dejan Stanković, uz kog su od iskusnijih reprezentativaca tu još Kolarov, Subotić, Tošić, Kuzmanović, Petrović, Obradović, Ljajić.

Pred nastavak kvalifikacija na jesen sa Severnom Irskom, Farskim Ostrvima, Italijom i Slovenijom, Pižon će moći da proveri golmane Kahrimana i Šaranova, napadače Mrdakovića, Despotovića i Damjanovića, vezne igrače Petronijevića, Trivunovića, Mirića i Ilića, te defanzivce Tomovića, Biševca, Rajkovića i Vilotića.



U centru pažnje na okupljanju bili su debitanti, njih sedmorica, a posebno mladi fudbaler Crvene zvezde Milan Vilotić, koji je pre samo nekoliko meseci imao tešku operaciju, a sada je dobio poziv selektora.

"Mozda će zvučati čudno, ali sve vreme sam verovao da ću ponovo da igram ozbiljan fudbal. To mi je rekao i lekar koji me je operisao u Italiji. Istina, nisam očekivao da će poziv uslediti tako brzo", rekao je Vilotić.

Na mečevima protiv Južne Koreje i Australije mnogo se očekuje od napadača Despotovića i Mrdakovića.



Ranko Despotović, koji igra u Đironi, dobijao je šansu i kod Havijera Klementea i kod Miroslava Đukića, a sada je dobrim igrama i golovima u španskoj Drugoj ligi zaslužio poziv selektora.

"Srećan sam što sam ponovo u reprezetntaciji, Očekuje me da odigram kvalitetne utakmice protiv jakih rivala i da izborim mesto za mečeve kvalifikacija", rekao je Despotović.

Najbolji strelac kiparskog šampionata Miljan Mrdaković u 29. godini debitovaće za nacionalni tim.

"Ni jednog trenutka nisam izgubio veru u poziv selektora. Ubedjen sam da ću iskoristiti šansu i izboriti mesto u reprezentaciji", rekao je Mrdaković koji je bio član olimpjjsog tima na Igrama u Pekingu 2008.

Levi bek i član Mancester sitija Aleksandar Kolarov rekao je da se, uprkos napornoj i dugačkoj sezoni, raduje utakmicama reprezentacije.

"Nije mi problem, imao sam dugu sezonu, ali u pitanju je Srbija i sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv. Radujem se, posebno odlasku u Australiju, tamo ima dosta naših navijača", kazao je on.



Osim A reprezentativaca, u Staroj Pazovi se okupila i mlada reprezenbtracija koju predvodi selektor Aleksandar Janković.i započela pripreme za prijateljske mečeve sa Francuskom i Ssvedskom.

"Očekuju nas dve kvalitetne provere, u kojima ćemo nastaviti pripreme za kvalifikacije. Imamo problem sa povredom Chosića i videćemo da li će putovati sa nama. Svi ostali igrači su ovde, a jedino će nas Vujadin Savić čekati u Parizu", rekao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve