Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.05.2011.

13:12

Željko Brkić u Udinezeu?

Golman Vojvodine i reprezentacije Srbije, Željko Brkić, mogao bi karijeru da nastavi u Udinezeu, saznaje „Sport“.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Brkić je u nedelju u društvu Lea Lerinca otišao na Apenine. Predviđeno je da boravak traje tri dana i da se potvrde i najsitniji detalji ugovora.

Najvažnije stvari, a tiču se obeštećenja novosadskom superligašu, su izgleda utančene, nije sporna ni dinamika uplate novca. Brkić bi u Udinezeu zamenio slovenačkog golmana Samira Handanovića.

Ukoliko dođe do transfera, srpski reprezentaitvac bi naredne sezone sa Udinezeom igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, jer je italijanski klub takmičenje u Seriji A završio na četvrtom mestu.

Brkić je u Vojvodini od svoje dvanaeste godine, jedno vreme je igrao na pozajmici u novosadskom Proleteru. Za prvi tim Vojvodine je debitovao u sezoni 2006/2007.

Nastupao je za reprezentaciju Srbije do 21. godine, bio u sastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, a učestvovao je i na Evropskom prvenstvu za mlade 2009.

Za seniorsku reprezentaciju je debitovao 3. marta 2010. u prijateljskoj utakmici sa Alžirom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve