Nova vest
Fudbal

Subota, 04.12.2010.

23:37

Trijumf Barse, novi poraz Atletika

U prvim utakmicama 14. kola španske Primere slavili su Levante, Barselona i Real Madrid.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Levante je kod kuće savladao Atletiko Madrid sa 2:0, dok je Barselona na strani pobedila Osasunu sa 3:0.

U poslednjem meču dana Real Madrid je golovima Kristijana Ronalda u 73. i 87. minutu dobio oslabljenu Valensiju. Domaći tim je u završnici meča iskoristio isključenje Davida Albelde, koji je u 65. minutu dobio drugi žuti karton, i tako došao do 11. prvenstvene pobede.

Na tabeli vodi Barselona sa 37 bodova, ispred Real Madrida koji ima dva boda manje. Treći je Viljareal sa 27, a potom slede Espanjol sa 25 i Valensija sa 24 boda.

Atletiko je porazom od Levantea upisao i treći poraz u poslednjih sedam dana. Madriđani su katastrofalnu nedelju počeli porazom od Espanjola 3:2, da bi potom usledio i neuspeh u Ligi Evrope. Atletiko je u sredu izgubio od Arisa takođe sa 3:2.

Prošlogodišnji pobednik Lige Evrope nadao se da će crnu seriju prekinuti protiv nejakog Levantea, ali je već od samog starta sve krenulo naopako za tim sa ‘Visente Kalderona’. Već u 3. minutu Nano je glavom doveo domaći tim u vođstvo, a golu je prethodila katastrofalna greška golmana Atletika Davida de Gea.

U nastavku meča, Felipe Caicedo, koji prethodno nije iskoristio dve sjajne prilike za Levante, napokon pogađa gol Atletika i u 59. minutu postavlja konačnih 2:0. Atletiko je osmi na tabeli sa 20 bodova, dok se Levante sa nova tri boda probio na 14. poziciju.

U drugom meču dana lider Barselona je, sa nova dva gola Lea Mesija i jednim pogotkom Pedra, bez problema pobedila Osasunu. Gosti su poveli u 26. minutu preko Pedra, da bi u nastavku meča, u 65. i 84. minutu, Mesi samo potvrdio novi trijumf prvaka Španije. Mesi je drugi gol postigao iz penala, pošto je prethodno oboren u kaznenom prostoru. Srpski internacionalac Dejan Lekić je u ekipi Osasune dobio priliku u 62. minutu, kada je zamenio Sorijana.

Primera, 14 kolo:

Subota
:
Levante – Atletiko Madrid 2:0
Nano 3, Caicedo 59
Osasuna – Barselona 3:0
Pedro 26, Mesi 65, 84 (pen)
Real Madrid – Valensija 2:0
Ronaldo 73, 87

Nedelja:
Almerija – Saragosa
Espanjol – Hihon
Hetafe – Maljorka
Malaga – Santander
Viljareal – Sevilja
Sosijedad – Bilbao


Ponedeljak:
Deportivo La Korunja - Erkules

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve