Petrović: "Pobeda za mirnu zimu"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon izjavio da je pobeda nad Bugarskom važna zbog mira u ekipi.

Izvor: B92
Podeli

Srbija je u sredu u Sofiji pobedila sa 1:0 u prijateljskom meču protiv izabranika Lotara Mateusa.

"Bila nam je potrebna ova pobeda da bismo malo smirili atmosferu, ne u reprezentaciji, nego oko nje. Daće nam mir da možemo hladne glave da prezimimo i sačekamo nastavak kvalifikacija u martu", rekao je Petrović novinarima u Staroj Pazovi.

U utakmici u Sofiji, u kojoj je jedini pogodak postigao Nikola Žigić, za nacionalni tim Srbije debitovala su petorica igrača.

"Drago mi je što i novinari misle da su debitanti dobro igrali. Svi oni su videli da mogu da igraju za reprezentaciju i to bi trebalo da im bude podstrek. Imaju pet meseci da se dokazuju u klubovima i ako nastave dobro da rade, vrata su im otvorena", zaključio je Petrović.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić bio je zadovoljan što je, posle određenih turbulencija, reprezentacija zabeležila prvu pobedu pod novim selektorom.

"Zadovoljan sam što je 'osvežena' reprezentacija igrala dobro i pobedila prvi put s novim selektorom, ali i zato što je utakmici prisustvovao i selektor mlade reprezentacije Aleksandar Janković, čime je prevaziđen i izvestan antagonizam između dve selekcije", kazao je Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu