Nova vest
Fudbal

Petak, 15.10.2010.

13:30

Zvezda: "Prekinućemo niz Užičana"

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju će u Lučanima igrati sa Slobodom Sevojno i pokušati da prekinu seriju Užičana od sedam prvenstevnih utakmica bez poraza.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Sloboda je odlična ekipa, nisu poraženi na sedam utakmica, dva puta su pobedili, primili samo tri gola, nijedan u Lučanima", rekao je trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić na konferenciji za novinare na stadionu ’crveno-belih’ u Beograd.

"Odbranu igraju možda i najbolje u ligi. Čak i bolje od Javora koji je poznat po tom defanzivnom stilu. Sloboda ima i brz kontranapad, pa može da ugrozi gol rivala. Biće nam teško, ali verujemo u pobedu", dodao je trener lidera Super lige pred susret osmog kola.

Svi igrači Zvezde biće spremni za duel sa Slobodom.

Neizvestan je samo Darko Lazović, koji je dobio udarac u koleno. Lazović je ove sezone retko dobijao priliku da pokaže šta zna, ali se očekuje da će u Lučanima igrati.

"Sloboda je odličan tim sa proverenim i iskusnim igračima. Nisu primili gol kući, nisu izgubili nijedan meč, ali nadam se da ćemo im mi u nedelju pomrsiti račune", naveo je Lazović.

’Crveno-beli’ će u duelu sa Slobodom pokušati da sedmom pobedom u prvenstvu zadrže čelnu poziciju na tabeli srpskog prvenstva i naprave lepu uvertiru pred večiti derbi sa Partizanom, braniocem titule.

Večiti derbi je zakazan za 23. oktobar, ali postoji mogućnost da bude i odložen zbog problema sa vandalskim ponašanjem srpskih huligana, koji su u utorak izazvali prekid duela Italije i Srbije u Đenovi, a učestvovali su i u neredima na nedeljnoj Paradi ponosa.

"Na te stvari ne možemo da utičemo i trudimo se da nas one ne dodiruju. Atmosfera u ekipi je uvek sjajna. Ne želim da sada poremetim tim razmišljanjem o nekim narednim mečevima. Koncetrisani smo samo na Slobodu", istakao je Kristić.

Vilotić se uspešno oporavlja

Fudbaler Crvene zvezde Milan Vilotić uspešno se u Bolonji oporavlja od operacije kojom mu je pre više od mesec dana otklonjeno tumoroidno tkivo sa desne lopatice.

Portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski rekao je da bi Vilotić, koji će sledeće nedelje proslaviti 24. rodjendan, u narednih nekoliko dana trebalo da se vrati u Beograd.

"Milan se uspešno oporavlja, eksperti iz Bolonje su zadovoljni onim što vide. Vilota je trenutno na fizikalnim terapijama, a uskoro bi trebalo da se vrati u Beograd", kazao je Nikolovski na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve