Nova vest
Fudbal

Petak, 15.10.2010.

08:59

Tri meča kazne, bez eliminacije

Izvori „Sporta“ iz Niona tvrde da spekulacije oko eliminacije reprezentacije Srbije iz kvalifikacija za EURO 2012. nemaju osnovu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Disciplinska komisija UEFA, naime, predstavlja apsolutno nezavisno telo koje nije pod uticajem nijednog zvaničnika UEFA.

Prema saznanjima „Sporta“, Srbija bi u nastavku kvalifikacija mogla da bude kažnjena sa igranjem tri meča van zemlje i bez publike, a kreće se u asponu od tri do pet utakmica.

Uz to bi išla i dodatna kazna od dve utakmice uslovno, pa bi ako se dogodi neki novi incident bila aktivirana i ukupno bi pet mečeva odigrali iza zatvorenih vrata i van domovine. UEFA će sasvim sigurno kaznizi i Italijansku fudbalsku federaciju, a kakava će kazna biti zavisi od odluke o Srbiji.

Kada je u pitanju prekinuta utakmica iz Đenove, tu za ljude iz UEFA nema nikakve dileme – biće registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina.

Teško je očekivati drugačiju odluku, jer bi u suprotnom to bio poziv huliganima iz cele Evrope da prekidaju utakmice kada im padne na pamet, a ode bi se ipak ponovo igrale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve