Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.10.2010.

13:18

Piksi nadmašio Vengera u Nagoji

Trener Nagoje Dragan Stojković nadmašio po broju pobeda kao trener Nagoje, legendarnog Francuza Arsena Vengera.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi vrlo je blizu prve šampionske titule u Japanu, kao trener Nagoje.Uz sjajne igre tima, Stojković je ove sezone postavio i jedan rekord. Legenda srpskog fudbala je po broju pobeda je pretekla Arsena Vengera, bivšeg trenera Nagoje.

" Nisam imao pojma, ne brojim pobede, ali su novinari došli do mene i obavestili me da sam "preskočio" i Arsena Vengera. Dok je trenirao Nagoju, Arsen je zabeležio 47 pobeda, a ja sam pri kraju treće sezone ostvario i 48. trijumf. Lepo jeste, biće zabeleženo, ali ja sada samo razmišljam o prvoj tituli u istoriji kluba - rekao je Stojković za "Večernje novosti".

Prijateljstvo Vengera i Stojkovića "datira" još iz dana kada je Piksi bio prva zvezda tog tima, a slavni Francuz trener Nagoje. I kada je Venger otišao u London, prijateljstvo je ostalo, srpski legendarni fudbaler, sada i uspešan kao trener često se čuje i vidi sa menadžerom Arsenala:

"Siguran sam da ni Arsen ne zna za taj podatak, koji u krajnjem slučaju i nije toliko važan, ali moraću da ga obavestim i malo žacnem. Kada je reč o tituli, ništa nije gotovo dok ne bude gotovo. Pa, mi smo protiv Sendaija odigrali i lepo i atraktivno, ali smo do tri boda stigli u 88. minutu. Njihov golman je pravio čuda, a onda su iz kontre poveli. Namučili smo se dok nismo pobedili. Sada nam predstoje dva gostovanja i neće biti lako jer u Japanu niko ne igra bunker, svi jure pobedu, a stadioni su puni".

Nagoja ima 9 bodova prednosti,ostalo je još 9 kola do kraja. Stojković još uvek ne računa na pehar, ali veruje da će "kitovi" iz Nagoje prvi put u istoriji biti šampioni Japana:

" Naravno da verujem da će Nagoja prvi put u istoriji biti šampion, ali ostajem pri onome što sam već rekao igračima: nema pogleda na tabelu! Hoću da ostvarimo još devet pobeda, a onda ćemo slaviti", zaključio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve