Nova vest
Fudbal

Subota, 11.09.2010.

20:11

Valdes šokirao 'Kamp Nou'

Odigrane su dve utakmice drugog kola španske Primere, a senzaciju je priredio Erkules koji je savladao Barselonu na ’Kamp Nou’ sa 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugom meču, odigranom u istom terminu, Valensija je na Mestalji pobedila Rasing iz Santandera sa 1:0.

Najzaslužniji za veliku pobedu Erkulesa bio je Paragvajac i nekadašnji fudbaler Verdera i Borusije iz Dortmunda Nelson Valdes koji je postigao oba gola za goste.

Gvardiola je na početku utakmice na klupi ostavio Ćavija, i to mu se osvetilo. Novo pojačanje pristiglo iz Liverpula Havijer Maskerano zauzeo je Ćavijevo mesto, a Erkules je poveo u 27. minutu pošto se Valdes najbolje snašao u šesnaestercu posle prekida.

Već na poluvremenu umesto Krkića i Maskerana ušli su Ćavi i Pedro, ali gosti nisu posustali. U 59. minutu Erkules je povukao kontru, Tijago Gomeš je proigrao Valdesa, a ovaj je poslao loptu u gornji ugao prezimenjaka Viktora za 2:0. Barsa do kraja nije uspela da psotigne gol, pa je poražena od novalije u ligi.

Na duelu u Valensiji sve je rešeno u poslednjem minutu prvog poluvremena, kada je Maduro postigao jedini gol za ’slepe miševe’. Valensija je ovom pobedom izbila na čelo Primere, pošto je slavila i u prvom kolu.

Još dve utakmice drugog kola igraju se u subotu, pet mečeva na programu je u nedelju, a jedan u ponedeljak.

Primera, drugo kolo:

Barselona – Erkules 0:2
Valdes 27, 58
Valensija – Santander 1:0
Maduro 45
Real Madrid – Osasuna
Bilbao – Atletiko Madrid

nedelja:
Hetafe – Levante
Hihon – Maljorka
Saragosa – Malaga
Viljareal – Espanjol
Sevilja – La Korunja

ponedeljak:
Almerija - Sosijedad

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu