Nova vest
Fudbal

Subota, 28.08.2010.

13:52

Antić: "Janković na duži rok"

Selektor Srbije Radomir Antić izjavio je da je nekadašnji trener Crvene zvezde Aleksandar Janković uključen u stručni štab državnog tima.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Antić je dodao da je sa mladim stručnjakom dogovorena dugoročna saradnja.

Janković će u prve četiri utakmice u kvalifikacijama za šampionat Evrope, koji će biti održan 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, sedeti na klupi 'orlova' zbog suspenzije selektora Anitća.

"Radi se o mladom stručnjaku sa kojim sam uvek kada smo razgovarali o fudbalu nalazio zajedničcki jezik. Mislim da njegovim angažovanjem u A reprezentaciji pravimo dalekosežni korak za našu fudbalsku struku", napomenuo je Antić.

Reagujući na komentare da je angažovao Jankovića kao zamenu u naredna četiri takmičarska meča zbog toga što nema poverenja u saradnike iz stručnog štaba, Antić je istakao da se radi o neutemeljenim tvrdnjama.

"Sa pomoćnim trenerom Rešadom Kunovcem sarađujem već 16 godina što dovoljno govori o tome koliko poverenje imam u tog trenera. Naš stručni štab je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi bio najmalobrojniji. Svi smo se složili da su nam u struci potrebni novi ljudi", naveo je Antić.

On je podsetio da reprezentacija Srbije počinje novi kvalifikacioni ciklus tokom kojeg će joj biti potrebna makismalna podrška.

"Drago mi je što smo u skorijoj poršlosti imali priliku da vidimo da su strukture koje odlucuju o mnogo čemu u našem društvu prepoznale značaj fudbala i reprezentacije", naglasio je Antić.

Srpski selektor je priznao da su njegovi izabranici u poslednjim mečevima rezultatski slabo prošli uz ocenu da igra "nije bila loša".

"Uočili smo da je najveći problem u minulim duelima bila nedovoljna koncetracija. Razgovarali smo o tome i videćemo da li smo uspeli da se popravimo u tom segmentu igre", rekao je Antić.

On nije želeo direktno da odgovori na novinarsko pitanje o pozivanju Brazilca Klea u srpski državni tim pošto, kako je rekao, "stvar je isuviše ozbiljna da bi se o njoj slale poruke preko medija.

Govoreći o dolasku golmana Vladimira Stojkovića u Partizan, Antić je ocenio da je čuvar mreže Srbije na Mondijalu u Južnoj Africi "načinio pravi potez."

"Veoma je bitno da fudbaler pronađe klub u kome će imati dovoljnu minutažu. Upravo iz tog razloga za ovu reprezentativnu akciju nisam pozvao napadača Marka Pantelića, koji tek treba da se izbori za status prvotimca u grčkom Olimpijakosu", zaključio je Antić.

Srbija će u prvoj utakmici u C grupi kvalifikacija za šsampionat Evrope gostovati u Toršavnu protiv Farskih Ostrva 3. septembra, a četiri dana kasnije u Beograd dolaze Slovenci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu