Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.08.2010.

17:50

FSS: O Antiću i Dujkoviću u petak!

Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije ipak će biti održana u petak od 16 časova.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Tema će biti aktuelna situacija u vezi sa selektorima A i mlade reprezentacije Srbije, Radomirom Antićem i Ratomirom Dujkovićem.

Iako je prethodno najavljeno da će sastanak biti održan u četvrtak, pa potom tek u ponedeljak, na zvaničnom sajtu saveza objavljeno je da će Izvršni odbor sastati u petak.

„Sednica Izvršnog odbora zakazana je u kratkom roku iz dva razloga. potrebno je da se analizira kompletna situacija u Fudbalskom savezu Beograda, a sa druge članovi odgovornog tela razmatraće status selektora A repreznetacije Radomira Antića i mlade reprezentacije Ratomira Dujkovića“, stoji u saopštenju FSS-a.

Odmah po završetku Svetsko prvenstva u Južnoj Africi mediji su počeli da spekulišu o tome da li će Antić ostati na mestu selektora Srbije. Priče su „podgrejale“ i izjave predsednika Fudbalskog saveza Tomislava Karadžića koji je javno izrazio nezadovoljstvo učinkom nacionalnog tima na šampionatu sveta.

Osim toga, pisalo se i da Karadžić namerava da smanji selektorovu platu. A potom je usledila i kazna FIFA kojom je Antiću zabranjeno da vodi selekciju na četiri zvanične utakmice zbog nesportskog ponašanja na meču sa Australijom na SP. Iz saveza se potom čuo stav da nacionalni tim ne sme biti bez selektora na početku kvalifikacija za EURO 2012.

Mediji pišu da su Antićevi mogući naslednici Ilija Petković, Lotar Mateus, Siniša Mihajlović, Milovan Rajevac..., a nije isključena ni opcija da Antić ostane na mestu selektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve