Nova vest
Fudbal

Petak, 30.04.2010.

11:30

Skauti: Evropa stiže u Humsku

Rasplet u srpskom fudbalu naredne nedelje ne čekaju samo ljubitelji Zvezde, Partizana i Vojvodine, već i mnogobrojni evropski skauti koji će posetiti Beograd.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Nastavak karijera Stamenkovića, NInkova, Vilotića, Lazetića, Kadua, Lekića, Perovića, Moreire, Dijare, Klea i još mnogih drugih zavisiće od naredne nedelje, pošto se bukvalno cela Evropa "seli" u Humsku. Očekuje se da će evropski menadžeri i skauti doći prvo na meč finala Lav kupa između Crvene zvezde i Vojvodine 5. maja, a potom i na "večiti derbi" 8. maja.

"Interesovanje inostranih klubova, menadžera i skauta za oba meča zaista je neverovatno. Sve smo zamolili da nam pošalju i-mejlove i fakseve u klub kako bismo mogli da im obezbedimo ulaznice za Kup i meč sa Partizanom", potvrdio je sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić.

Adžić i dalje nije siguran u kolikom broju će skauti doći, ali najavljuje da su u pitanju stručnjaci mnogobrojnih evropskih zemalja.

"Tek u ponedeljak ili utorak moću ću da kažem ko će tačno da dođe. Međutim, prema najavama, gotovo da nema zemlje i velikog kluba koji se nije raspitivao o mestima za ložu. Iako se u klubu trudimo da se fokusiramo na dva najvažnija meča sezone, dolazak menadžera i skauta je neminovnost i svakako najbolja preporuka za eventualni transfer", dodaje Adžić.

Igrači Crvene zvezde, pre svih Pavle Ninkov, Dejan Lekić i Milan Vilotić, biće pod "duplim naočarama", jer će ih skauti pratiti na oba meča.

"Mogu da potvrdim da naša agencija "Seven star" za sada dovodi osmoricu skauta i direktora, i to iz četiri značajna holandska kluba i po dvojicu iz klubova iz Nemačke i Italije, koji dolaze da vide NInkova, Blažića, Mrđu i Đurovskog, igrače koji imaju ugovore sa nama", rekao je jedan od menadžera agencije Bojan Ostojić.

Ninkova već duže vreme prate Šalke, Tuluz i Sevilja, Italijani i Španci "premeravaju" Vilotića i Lekića. Mrđa i Đurovski preferiraju zapadnu Evropu pre istoka, a Tadić se nalazi na "tromeđi" Italije, Španije i Holandije.

Evropa stiže, a na igračima je da u ovom mečevima sebi uvećaju vrednost ili pak budu taoci taktike i igre na rezultat.

"Finale Kupa i večiti derbi uglavnom obiluju taktičkim zadacima, velkikom borbom, i ne odišu lepotom, pa eventualni kupci i nemaju bog zna šta da vide. Međutim, kad igrač zablista na takvom meču, sigurno ima veće šanse da završi posao, s tim što su cene naših igrača često u raskoraku sa kvalitetom", opominje menadžer Dejan Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve