Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2009.

19:26

Salomon Kalu u Čelsiju do 2012.

Krilni fudbaler Čelsija Salomon Kalu produžio je ugovor sa ’Plavcima’ do 2012. godine, a spekuliše se da će Kalu dobijati 60 hiljada evra sedmično.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Veoma sam zadovoljan što je Salomon produžio saradnju sa nama. Uvek je motivisan, vredno radi i trudi se da poboljša svoju igru. Zbog toga sam uverena da će Kalu u budućnosti postati još važniji igrač za Čelsi“, izjavio je menadžer Čelsija Karlo Ančeloti.

Kalu je osmi u nizu fudbalera koji je produžio ugovor sa Čelsijem, a prethodnog leta to su učinili njegov zemljak Didije Drogba, Džon Teri, Džon Obi Mikel, Floran Maluda i Mikael Mansijen.

Salomon Kalu igra četvrtu sezonu na Stamford Bridžu, a na 159 mečeva postigao je 31 gol. U Čelsi je došao 2006. godine iz Fejenorda, a uglavnom je igrao po bokovima pomažući jedinom napadaču u formaciji Ranijera, Murinja, Granta i Hidinka. Od dolaska Ančelotija ’Plavci’ igraju sa dva napadača, a Kalu uglavnom ulazi sa klupe na poziciji centarfora.

Osim igračkog kvaliteta, jedan od razolga za produžetak saradnje sa Kaluom jeste i kazna FIFA, zbog koje Čelsi neće moći da kupuje fudbalere u naredna dva prelazna roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve