Nova vest
Fudbal

Petak, 25.09.2009.

12:56

Dunga ponovo pozvao najbolje

Selektor fudbalera Brazila Karlos Dunga odlučio je da njegov tim i u narednim kvalifikacionim mečevima za SP 2010. godine igra u najjačem sastavu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Dunga je istakao da Brazil u svakom meču ima obavezu da pobedi i da to što su njegovi izabranici već obezbedili učešće na Mundialu u Južnoj Africi ništa ne menja. Tako će Brazilce u mečevima protiv Bolivije 11. oktobra i Venecuele, koji se igra tri dana kasnije, ponovo predvoditi fudbaler madridskog Reala Kaka.

"Bez obzira na protivnika brazilska reprezentacija je obavezna da ostvari povoljan rezultat, a pobeda je jedini povoljan rezultat koji ja priznajem", rekao je Dunga na konferenciji za novinare na kojoj je saopštio spisak fudbalera na koje računa do kraja kvalifikacija.

Među reprezentativcima se našao i defanzivac Verdera iz Bremena Naldo, koji je poslednji put za nacionalni tim igrao 2007. godine. Dunga jedino nije mogao da računa na igrača engleskog Mančester sitija Robinja, koji će propustiti mečeve 'karioka' zbog povrede.

Na spisku za duele sa Bolivijom i Venecuelom nalaze se:
Golmani:
Žulio Cesar (Inter Milan) i Viktor (Gremio)
Odbrana: Andre Santos (Fenerbahče), Daniel Alveš (Barselona), Majkon (Inter Milan), Lusio (Inter Milan), Luizao (Benfika), Žuan (Roma), Naldo (Verder), Miranda (Sao Paulo), Filipe (Deportivo Korunja)
Sredina: Elano (Galatasaraj, Žilberto Silva (Panatinaikos), Žosue (Volfsburg), Ramires (Benfika), Kaka (Real Madrid), Lukas (Liverpul), Sandro (Internasional), Diego Souza (Palmeiras), Aleks (Spartak Moskva)
Napad: Luis Fabiano (Sevilja), Nilmar (Viljareal), Adriano (Flamengo) i Diego Tardeli (Atletiko Mineiro).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve