Nova vest
Fudbal

Subota, 15.08.2009.

17:57

PL: Siti krenuo pobedom, poraz Vile

Fudbaleri Vigana pobedili su Aston Vilu u Birmingemu 2:0 u prvom kolu Premijer lige, a još četiri gostujuća tima zabeležili su trijumfe bez primljenog gola.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vulverhempton, za koji je 80 minuta igrao Nenad Milijaš, poražen je od Vest Hema 2:0, a isto je učinio i Mančester Siti na gostovanju Blekburnu. Sanderlend je dobio u Boltonu sa 1:0, a istim rezultatom Fulam je savladao Portsmut na strani. Stouk je jedini domaćin koji je pobedio u popodnevnom programu, i to Barnli sa 2:0. Arsenal je deklasirao Everton 6:1.

Fudbalska javnost željno je iščekivala prvu zvaničnu utakmicu Mančester Sitija, a ’građani’ su već na samom startu meča dali do znanja svima da imaju visoke ambicije – Emanuel Adebajor, 25 miliona funti vredno pojačanje iz Arsenala, na najbolji način je iskoristio asistenciju Rajt-Filipsa i doveo goste u vođstvo posle tri minuta igre.

Do poluvremena su obe ekipe imale šanse, ali bliži golu bio je Blekburn. Do izjednačenja nije došlo najviše zahvaljujući golmanu Šaju Givenu, koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao.

U 69. minutu meča debitovao je i Karlos Teves zamenivši Robinja, a Brazilac je sedam minuta ranije propustio veliku priliku jer je Robinson krajnjim naporom izbacio njegov šut u korner.

Najbolje prilike za Blekburn imao je Roberts, ali je drugi gol ipak postigao Siti – Stiven Ajrlend je pogodio mrežu, a ponovo je asistent bio Šon Rajt-Filips.

Vest Hem je pobedio novog premijerligaša Vulverhempton, a Nenad Milijaš je pružio solidnu partiju za Vukove. Bivši kapiten Crvene zvezde imao je nekoliko odličnih udaraca ka protivničkom golu, ali je među stativama briljirao golman ’čekićara’ Robert Grin. Takođe, Milijaš je preciznim dodavanjem stvorio Ibanks-Blejku situaciju ’jedan na jedna’, ali je Grin ponovo bio uspešniji.

Golove za pobednike postigli su Mark Nobl sjajnim udarcem u 22. minutu i štoper Metju Apson u 68. posle lošeg markiranja domaćih prilikom kornera.

Razočaranje dana ipak je Aston Vila, koja je kod kuće izgubila od Vigana 2:0. Ugo Rodalega dao je vodeći gol u 30. minutu sjajnim poluvolejom, a konačnih 2:0 postavio je Džejson Kumas u 55. posle dodavanja N’Zogbije.

Kompletni rezultati:
Čelsi – Hal Siti 2:1
Drogba 37, 90 - Hant 28
Aston Vila – Vigan 0:2
Rodalega 30, Kumas 55
Bolton – Sanderlend 0:1
Bent 5
Portsmut – Fulam 0:1
Zamora 13
Vulverhempton – Vest Hem 0:2
Nobl 22, Apson 68
Blekburn – Mančester Siti 0:2
Adebajor 3, Ajrlend 90
Stouk Siti – Barnli 2:0
Šokros 19, Džordan (auto-gol) 32
Everton - Arsenal 1:6
Saha 90 - Denilson 26, Vermalen 37, Galas 41, Fabregas 48, 73, Eduardo 89
nedelja:
Mančester Junajted - Birmingem
Totenhem - Liverpul

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve