Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.08.2009.

23:22

Ispali Šahtjor i Slavija iz Praga

Fudbaleri Šahtjora, praške Slavije i BATE Borisov neće igrati u Ligi šampiona ove sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najveće iznenađenje trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona svakako su napravili fudbaleri rumunskog Temišvara, koji su kod kuće odigrali bez golova sa Šahtjorom, pa su posle 2:2 iz prvog duela prošli dalje.

U konkurenciji je ostao i moldavski Šerif, koji je u Pragu odigrao nerešeno 1:1 sa Slavijom. U prvom duelu bilo je 0:0, a u revanšu je domaćin poveo u 15. minutu golom Hlušeka. Plasman Šerifu u poslednje kolo kvalifikacija osigurao je Nadson u poslednjim trenucima duela.

BATE Borisov i pored pobede nad Ventspilsom od 2:1 nije prošao dalje, jer je u prvom meču u Letoniji doživeo poraz od 1:0. Tigirlas je doveo Ventspils u vođstvo u 14. minutu. Dva gola za Bate postigao je Krivec, ali to nije bilo dovoljno za prolazak.

Levski je pobedio Baku sa 2:0 golovima Jovova i Hristova u drugom poluvremenu i prošao je dalje, baš kao i Debrecin koji je i u revanšu pobedio Levadiju istim rezultatom 1:0 – strelac Kulibali. Kopenhagen je posle pobede od 3:1 u prvom duelu izdržao pritisak u Norveškoj i odigrao bez golova sa Stabekom. Olimpijakos je ostvario još jednu pobedu od 2:0 protiv Slovana golovima Mareske i Diogoa.

Maribor se propisno obrukao kod kuće. Slovenci su u prvom duelu pobedili Cirih u Švajcarskoj sa 3:2, međutim na svom terenu su doživeli poraz od 3:0 – pa moraju da se zadovolje igranjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Pogotke za Cirih postigli su Đurić, Margairaz i Niki.

Seltik je uspeo da nadoknadi minus iz prvog duela protiv Dinama iz Moskve. Škoti su kod kuće izgubili sa 1:0, ali su pobedom u ruskoj prestonici osigurali plasman dalje. Strelci za Seltik bili su MekDonald i Samaras.

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona:
Makabi Haifa (Izrael) – Aktobe (Kazahstan) 4:3 (prvi meč 0:0)
Panatinaikos (Grčka) – Sparta (Češka ) 3:0 (1:3)
Sivaspor (Turska) – Anderleht (Belgija) 3:1 (0:5)
Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Salcburg (Austrija) 1:2 (1:1)
Tvente (Holandija) – Sporting (Portugal) 1:1 (0:0)
Levski (Bugarska) – Baku (Azerbejdžan) 2:0 (0:0)
BATE Borisov (Belorusija) – Ventspils (Letonija) 2:1 (0:1)
Debrecin (Mađarska) – Levadija (Estonija) 1:0 (1:0)
Temišvar (Rumunija) – Šahtjor (Ukrajina) 0:0 (2:2)
Slavija (Češka) – Šerif (Moldavija) 1:1 (0:0)
Partizan (Srbija) – APOEL (Kipar) 1:0 (0:2)
Olimpijakos (Grčka) – Slovan (Slovačka) 2:0 (2:0)
Maribor (Slovenija) – Cirih (Švajcarska) 0:3 (3:2)
Stabek (Norveška) – Kopenhagen (Danska) 0:0 (1:3)
Dinamo Moskva (Rusija) – Seltik (Škotska) 0:2 (1:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve