Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.06.2009.

13:26

Eto u Sitiju za milion mesečno?

Napadač Barselone Samjuel Eto navodno je tražio od čelnika engleskog Mančeter Sitija mesečnu platu od milion evra kako bi prešao u taj klub.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Eto, koji je već duže vreme na meti engleskog premijerligaša, navodno je napokon prihvatio da pređe u Siti ali samo ukoliko taj klub ispuni sve njegove zahteve. Kako mediji navode taj transfer bi koštao Siti ukupno 51 milion funti, a Kamerunac bi imao obezbeđenu nedeljnu platu od 200.000 funti.

Međutim, predsednik Barselone Đoan Laporta izjavio je da bi voleo da zadrži Etoa, ali je bio jasan da klub neće pristati na bilo kakve ucene 28-godišnjeg fudbalera.

"Veliki broj klubova bi želeo da angažuje Etoa", rekao je Laporta.

"Daćemo sve od sebe kako bi produžili ugovor sa njim, jer je on, po mom mišljenju, najbolji napadač na svetu. Međutim, mi moramo da vodimo računa i o našem budžetu", istakao je on.

"Želimo da obnovimo ugovor sa Etoom, ali ne po svaku cenu. U trenucima globalne krize moramo biti primer drugima. Iskreno se nadam da on to razume", rekao je predsednik Barselone, koji je dodao da će sve biti poznato u toku sledećih par nedelja.

Ukoliko engleski klub pristane na navodne zahteve fudbalera, Eto će postati najplaćeniji igrač u istoriji engleske Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve