Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.06.2009.

11:26

Junajted prihvatio rekordnu ponudu

Mančester junajted prihvatio je ponudu Real Madrida od 80 miliona funti za Portugalca Kristijana Ronalda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Engleske dao je Ronaldu dozvolu da počne pregovore sa madridskim klubom. Ukoliko Portugalac promeni sredinu, postaviće novi rekord u visini transfera u istoriji fudbala.

U saopštenju na sajtu šampiona engleske stoji: “Dobili smo ponudu od 80 miliona funti za Kristijana Ronalda, što predstavlja novi svetski rekord. Na zahtev igrača, koji je izrazio želju da napusti klub i nakon razgovora sa njegovim menadžerima, dozvolili smo Kristijanu razgovore sa španskim timom".

U saopštenju se dodaje da bi transfer trebalo da bude realizovan do 30. juna i da do tada neće komentarisati pregovore Ronalda sa Realom.

Ronaldo će biti drugo veliko pojačanje Reala u ovom prelaznom roku, a pre nekoliko dana Madriđani su za više od 60 miliona evra doveli Brazilca Kaku iz Milana.

Ronaldo je u Mančester došao u leto 2003. godine, a za engleski klub odigrao je 323 utakmice i postigao 123 gola. On je sa Mančesterom osvojio titulu prvaka Evrope, tri titule šampiona Engleske i dva Liga kupa.

I Real potvrdio Ronaldov transfer

Španski fudbalski klub Real Madrid takođe je objavio da je sa upravom Mančester Junajteda dogovorio sve detalje vezane za transfer Kristijana Ronalda i da sada slede pregovori sa portugalskim reprezentativcem.

"Potvrđujemo da smo postigli dogovor sa Mančester Junajtedom kada je u pitanju transfer Kristijana Ronalda. Verujemo da ćemo uspešno završiti pregovore i sa samim fudbalerom", objavljeno je na zvaničnoj internet prezentaciji ’kraljevskog kluba’.

Lekari madridskog kluba su, kako se navodi, bili u Los Anđelesu, gde se slavni fudbaler odmara od naporne sezone i utvrdili da Ronaldo neće morati da ide na operaciju zbog povrede sportske hernije, već će se ti problemi rešiti specijalnim vežbama u teretani.

Ronaldov transfer biće najskuplji u istoriji svetskog fudbala i za 22,5 miliona evra nadmašiće dosadašnji rekord Francuza Zinedina Zidana, kada je iz Juventusa prešao takođe na 'Santijago Bernabeu'.

Novi predsednik ’kraljevskog kluba’ Florentino Peres u ekspresnom roku ispunio je dva glavna predizborna obećanja. Prvo je početkom nedelje, za 67 miliona evra, završio posao sa najboljim igračem italijanskog Milana, Brazilcem Kakom, a sada privodi kraju i Ronaldov transfer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve