Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.06.2009.

22:55

Singapurci kupuju Njukasl?

Grupa Profitejbl, sa sedištem u Singapuru, spremna je da iznese ponudu za kupovinu Njukasla.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Planovi grupe su da zadrže Alana Širera na mestu menadžera, prošire stadion "Sent Džejms Park", a među čelnim ljudima potencijalnog kupca Njukasla je i Stiv Mekmaon, bivši igrač Liverpula. Ipak, u Njukaslu su izjavili da kontakt još uvek nije uspostavljen.

Sadašnji vlasnik Njukasla Majk Ešli u ponedeljak je objavio da prodaje klub i to po ceni od 100 miliona funti, zbog ispadanja iz Premijer lige. Predsedavajući investicione banke "Simur Pirs" Kit Haris, imenovan je za posrednika u pregovorima, a očekuje se da će prodaja biti kompletirana do kraja juna. Haris je, već u ponedeljak, objavio da su dve ili tri strane zainteresovane, ali je grupa "Profitejbl" jedna to javno potvrdila.

Prema zvaničnom sajtu grupe ona se bavi "uvećanjem bogatstva svojih klijenata, zaposlenih i vlasnika, kroz strategijske prilike za investiranje".

Vreme je od ključnog značaja za Njukasl, koji je trenutno bez menadžera. Širer, koji je na privremenoj bazi preuzeo vođenje kluba izneo je svoje planove Ešliju, ali vlasnik kluba odbio da imenuje stalnog menadžera jer će potencijalni kupci možda želeti da nekog drugog postave na to mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu