Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.06.2009.

16:03

Liverpul vraća Krauča?

Fudbalski klub Liverpul pokušaće da, iz Portsmuta, u svoje redove vrati napadača Pitera Krauča.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uprkos finansijskim poteškoćama u kojima se nalazi klub sa ’Enfilda’, trener Rafa Benitez pokušaće da dovede Krauča za sumu od samo četiri miliona funti. Međutim, ’crveni’ nisu jedini koji žele da angažuju Krauča. Čak još pet klubova, Blekburn, Sanderlend, Aston Vila, Mančester Siti i Totenhem, izrazili su želju da dovedu visokog napadača.

Ipak, čini se da je Liverpul najbliži realizaciji ovog transfera pošto im ’Pompejci’ još uvek duguju polovinu od osam miliona funti, koliko je iznosio originalni transfera Krauča u taj tim. Portsmut je trebao taj novac da isplati Liverpulu u toku narednih 18 meseci.

Prilikom realizacije tog transfera dogovoreno je da osam miliona funti, za koji je Krauč otišao na ’Fraton Park’, bude isplaćeno tokom prve dve godine njegovog četvorogodišnjeg ugovora. Pošto je Portsmut pre nekoliko nedelja imao finansijskih problema čelnici Liverpula su smatrali da će to prilika da po vrlo povoljnoj ceni vrate fudbalera.

Međutim, Portsmout je u međuvremenu dobio novog vlasnika Sulejmana Al Fahima, što znači da nema više preke potrbe da se Krauč proda, jer klub nije više finansijski ugrožen.

Čak, i ako se 'Pompejci' odluče da ga prodaju, pre će se dogovoriti sa nekom drugom ekipom, koja će biti spremna da im ponudi više novca za taj transfer nego Liverpul.

Pre nego što je promenio klub, Krauč je odbio tri ponude da ostane na ’Enfildu’, jer je bio nezadovoljan svojim statusom u ekipi i zahtevao da igra u startnoj postavi. Tadašnji trener Portsmuta Heri Rednap, ponudio je napadaču garatovano mesto u startnoj postavi pored saigrača iz engleske reprezentacije Džermejna Defoa

Defo je u međuvremenu, zajedno sa trenerom Rednapom prešao u Totenhem, pa je verovatno da je će Rednap ponovo pokušati da u svoj tim dovede Krauča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu