Nova vest
Fudbal

Petak, 15.05.2009.

17:46

BiH i Poljska pred izbacivanjem

FIFA je upozorila BiH i Poljsku da će biti izbačene iz kvalifikacija za SP 2010 ukoliko navijači tih reprezentacija budu imali nove huliganske ispade.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Svetska fudbalska federacija je u petak kaznila Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa 33.000 evra, a poljski savez sa 16.600 evra zbog incidenata koji su se dogodili 28. marta. "BiH i Poljska dobili su poslednje upozorenje. Ukoliko incidenti budu ponovljeni, dobiće mnogo oštrije kazne, kao što su oduzimanje bodova, pa čak i isključenje", navodi se u saopštenju FIFA.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine kažnjena je zbog toga što su njeni navijači na utakmici protiv Belgije u Genku ubacili na teren između 45 i 50 baklji, zbog čega je susret bio prekinut osam minuta. Istog dana navijači Poljske su bakljama gađali policajce na utakmici sa Severnom Irskom u Belfastu (2:3).

Fudbalska federacija Grčke kažnjena je takođe sa 16.600 evra zato što su njeni navijači na utakmici protiv Izraela 1. aprila laserskim zracima ometali golmana gostujućeg tima, kao i zbog isticanja transparenata sa političkim sadržajima.

Poljska i BiH još uvek se nalaze u konkurenciji za plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu