Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.01.2009.

05:32

Inter i Samp u polufinalu kupa

Šampion Italije Inter i ekipa Sampdorije sastaće se u polufinalu Kupa Italije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Inter je u četvrtfinalu savladao ekipu Rome rezultatom 2:1, dok je Samp boljim izvođenjem penal stigao do uspeha u Udinama, pošto je meč završen bez pobednika – 1:1. Prvi meč igraće se u Đenovi 4. marta, revanš u Milanu 22. aprila. U četvrtak je na programu treći četvrtfinalni meč između Lacija i Torina, čiji pobednik u polufinalu igra sa boljim iz duela Juventus – Napoli (4. februar).

Na Meaci Inter je u potpunosti dominirao na početku meča, kada je Adrijano doneo prednost, a Stanković odmah zatim pogodio prečku. Roma se zatim oslobodila pritiska, a nagrada je stigla u vidu Tadeijevog lepog gola po isteku sata igre.

Već u sledećem napadu Inter ponovo vodi, posle kontroverzne akcije. Samuel je uputio udarac iz sumnjive pozicije, rezervni golman "đalorosa" Artur odbija, ali Zlatan Ibrahimović atraktivno priskače i postavlja konačnih 2:1. Tako je Inter dobio i treći uzastopni duel sa prošlogodišnjim velikim rivalom (posle superkupa i kanonade u ruimskom prvenstvenom okršaju).

Na Frijuliju uzbuđenja su počela u drugom poluvremenu, kada je Đampaolo Pacini na pâs Padalina svom novom klubu doneo prednost. Samo pet minuta kasnije Reto Cigler ruši Aleksisa Sančesa, domaćin dobija penal, koji Antonio Di Natale rutinski pogađa.

Isti tandem ponovo je bio na sceni tri minuta pre kraja meča – Sančesa ovog puta ruši Lukini, Di Natale dobija priliku sa bele tačke, ali pogađa stativu. Bio je to loš znak pred penal-seriju koja će uslediti, posle nezanimljivih produžetaka. Gosti su iskoristili četiri udarca, predvođeni Pacinijem, a za domaćine precizan je bio samo Di Natale. Njegov imenjak Mirante blistao je na golu "blučerkate", odbranivši udarce D'Agostinu i Pepeu.

Ove godine se po pravilima kupa Italije u osmini finala i četvrtfinalu igra samo po jedan meč, a samo će polufinale imati dve utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu