Nova vest
Fudbal

Subota, 27.12.2008.

22:44

Bez golova u Ajndhovenu

U subotu su odigrane četiri utakmice 17. kola holandskog šampionata, a u derbiju PSV i Tvente su igrali bez golova u Ajndhovenu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

PSV, za koji je do 72. minuta nastupio i Danko Lazović, imao je priliku da se približi Tventeu na svega jedan bod, ali nisu uspeli da postignu pogodak. Gosti su sačuvali gol ali i nekoliko puta ugrozili Isaksona. Golova nije bilo ni na meču Herakles – De Grafšap, dok je na utakmici Viljem II – Sparta bilo pet pogodaka (3:2). Poslednju utakmicu dana odigrali su Vitese i Volendam, a bilo je 3:1.

Viljem II je u Tilburgu poveo protiv Sparte već i drugom minutu preko Van Ejdena, a dvadeset minuta kasnije Demog je usvostručio prednost. U 40. minutu Knol je iz penala smanjio na 2:1, ali je tri minuta kasnije Duplan dobio crveni karton čime je olakšao zadatak Viljemu da zadrži prednost. Svikels je u 58. minutu postigao i treći pogodak za Viljem i rešio pitanje pobednika.

Vitese je u derbiju začelja savladao Volendam 3:1 i bar na kratko pobegao iz zone ispadanja. Bitner je domaće doveo u vođstvo u sedmom, a Kolk je u 25. minutu povećao na 2:0. U 55. minutu Platje je smanjio na 2:1, ali je Junker golom u 85. minutu osigurao bodove za Vitese. Volendam je ovim porazom ostao na poslednjem mestu na tabeli sa svega 11 bodova iz 17 utakmica.

U petak je Fejnord bio bolji od NAC Brede, a u nedelju se igraju preostale utakmice gde vodeći AZ i Ajaks igraju kao domaćini.

Sastaju se: Ajaks – Den Hag, AZ Alkmar – NEC, Utreht – Roda, Groningen - Herenven

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve