Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.12.2008.

22:33

Juventus bolji u derbiju

Juventus je u derbiju 16. kola Serije A savladao Milan rezultatom 4:2, i tako se približio lideru Interu na šest bodova.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

„Stara dama“ se tako učvrstila na drugom mestu na tabeli, i trenutno ima 33 boda, tri više od „Rosonera“. Pogotke za Juventus postigli su Alesandro Del Pjero (penal) u 16. minutu, Amauri u 41. i 69. minutu, i Đorđo Kjelini u 34. minutu. U timu Milana strelci su bili Pato u 31. i Ambrozini u 56. minutu.

Oba tima su pred meč imala problema sa povredama ključnih igrača, tako da Kaka i Gatuzo nisu startovali u timu Milana, dok su iz postave Juventusa izostali David Trezege, Đanluiđi Bufon, Tijago, i Kristijan Poulsen.

Tim Milana utakmicu je počeo izuzetno ofanzivno, i loptu u svom posedu držao sve do 15. minuta, kada je Jankulovski nesmotreno proklizao u svom šesnaestercu i faulirao Del Pjera za penal. Kapiten Juventusa je bio siguran sa bele tačke, što je dovelo domaćina u rano vođstvo.

Ipak, gosti su i posle gola nastavili da dominiraju, što je u 31. minutu donelo izjednačenje, pošto je Ronaldinjo odlično dodao loptu Patu u šesnaestercu.

Izjednačenje je donelo još bolji fudbal, pošto su domaćini ponovo poveli svega tri minuta kasnije preko Đorđa Kjelinija, a potom i preuzeli dominantnu ulogu. Najlepši gol prvog poluvremena viđen je u 41. minutu, pošto je Amauri dobar centaršut spustio glavom pravo u gol Abijatija.

Početak drugog poluvremena bio je nešto pasivniji, ali samo nakratko, pošto je Milan došao do 3:2 preko Masima Ambrozinija u 56. minutu, što je ponovo pokrenulo ofanzivu domaćina.

Situacija za goste se dodatno zakomplikovala pošto je prvo Đanluka Zambrota dobio crveni (drugi žuti) karton zbog starta nad De Ćeljeom, a potom je Amauri u još jednoj spektakularnoj akciji udaljio Juventus na bezbednih 4:2 (69. minut).

Do kraja meča igralo se na sredini terena, i uprkos solidnim prilikama na obe strane, rezultat je ostao nepromenjen.

Ranije u toku dana, lider Inter savladao je na domaćem terenu Kjevo 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve