Nova vest
Fudbal

Subota, 25.10.2008.

23:15

Amauri odlučio torinski derbi

Fudbaleri Juventusa pobedili su Torino rezultatom 1:0 u gradskom derbiju u okviru osmog kola Serije A. Jedini strelac bio je Amauri.

Izvor: Ozmo

Autor: Ozmo

Default images

'Stara Dama' je tako prekinula niz od četiri utakmice bez trijumfa u Kalču, a Torinu je ovo peti poraz u poslednjih sedam mečeva. U jedinom preostalom meču dana Sijena i Katanija su remizirali 1:1. Emanuele Kalajo doveo je domaće u vođstvo, ali je Đuzepe Maskara obezbedio bod timu Valtera Zenge.

Gol odluke na Olimpijskom stadionu u Torinu postigao je Karvaljo Amauri. On je posle uspešnog driblinga matirao Aleksa Kalderonija (menjao povređenog Matea Serenija), koji je svakako mogao bolje da reaguje.

Posle dve uzastopne pobede (Real i Torino) trener Juventusa Klaudio Ranijeri učvrstio je svoju poziciju.

U Siijeni su domaći poveli pogotkom rezervista Kalaja, koji je u 75. minutu glavom pogodio cilj posle centaršuta Kristijana del Grosa. Samo pet minuta posle Đanluka Kurći, golman Sijene, oborio je Paolučija u kaznenom prostoru, a Maskara je bio siguran izvođač jedanaesterca.

Ostali parovi 8. runde:

Atalanta Milan (15h)
Kaljari – Kjevo (15h)
Inter – Đenoa (15h)
Lacio – Napoli (15h)
Ređina – Leče (15h)
Sampdorija – Bolonja (15h)
Udineze – Roma (15h)
Palermo – Fiorentina (20.30h)

Na tabeli vodi Inter sa 16 bodova, Katanija je druga sa 15 i mečom više, a Udineze i Napoli imaju po 14 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve