Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.10.2008.

11:18

Rasprodat Ernst Hapel

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Svih 48.000 ulaznica za utakmicu Austrija - Srbija, koja se igra u okviru kvalifikacija za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2010. godine, rasprodato je još pre mesec dana.

Od tih 48.000, kako je saopšteno u Beču, Fudbalski savez Srbije prodao je samo 300, ali veliki broj karata za ulaz na stadion "Ernst Hapel", Srbi koji žive u Austriji kupili su na prodajnim mestima.

U Fudbalskom savezu Austrije zbog toga procenjuju da će broj navijača dve selekcije biti uravnotežen. Policija je saopštila da je poznato da su preko 10.000 ulaznica kupili srpski državljani, ali i dodala da je sigurno još jedan veliki broj austrijskih državljana srpskog porekla obezbedilo ulaz na stadion. Svi navijači srpske reprezentacije biće smešteni u sektoru "F".

Utakmici će prisustvovati i veliki broj menadžera, odnosno skauta poznatih evropskih klubova. Najavljeni su predstavnici Mančester junajteda, Hal sitija, Vest Bromviča, Seltika iz Glazgova, Bajerna iz Leverkuzena, Ssalkea 04, Hanovera, Hofenhajma, Napolija, Đenove, Ajaksa i Šahtjora koji u Beč dolaze isključivo zbog srpskih internacionalaca.

Utakmici će prisustvovati i predstavnik Fudbalskog saveza Rumunije, koji želi da vidi kako igraju budući protivnici te reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2010.

Sa stadiona "Ernst Hapel" izveštavaće nešto više od 200 novinara, od kojih je pedesetak iz Srbije.

Austrijsku "političku reprezentaciju" predstavljaće predsednik Austrije Hajnc Fišer, ministar odbrane Norbert Daraboš, ministar privrede Martin Bartenštajn, ministarka pravosudja Marija Berger, novi lider Narodne partije Austrije Jozef Prel i predsednik pokrajine Burgenland Hans Nisl, dok će iz Srbije od političara utakmici prisustvovati minsitar za zaštitu životne sredine Vlade Srbije Oliver Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve