Džajić može da se vrati u Zvezdu

Izvor: B92, Beta, zvanični sajt Srbija
Podeli

Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je u petak pisanje pojedinih srpskih medija da je državni vrh Srbije zabranio Draganu Džajiću da preuzme neku od funkcija u klubu. "Klub ovim putem obaveštava javnost da, prema podacima sa kojima trenutno raspolažemo, ne postoje bilo kakve pravne prepreke koje bi gospodinu Džajiću onemogućile povratak u klub", ističe se u saopštenju Zvezde.

"Crveno-beli" su naveli da samo komisija zadužena za to ima pravo da kvalifikuje potencijalne kandidate za Skupštinu kluba.

"Fudbalski klub Crvena zvezda će u najskorijem vremenu na Skupštini kluba izabrati novog predsednika, a pravo da kvalifikuju potencijalne kandidate imaju isključivo članovi komisije, koja je formirana za tu svrhu od strane Upravnog odbora", kaže se u saopštenju.

Zvezda je u saopštenju poručila da će o svim aktivnostima u klubu transparentno informisati javnost.

"Crvena zvezda će veoma transparentno i profesionalno izveštavati o svim aktivnostima koje će u veoma skorom periodu dovesti do potpune normalizacije u našem klubu, kao i potencijalnim kandidatima za rukovodeće funkcije", zaključuje se u saopštenju beogradskog kluba.

Bivši predsednik Zvezde Dragan Džajić, bivši generalni sekretar Miloš Marinković i bivši sportski direktor Vladimir Cvetković uhapšeni su u februaru zbog sumnje da su prilikom transfera nekoliko igrača zloupotrebili službeni položaj.

Njih trojica su početkom jula pušteni da se brane sa slobode, a prethodno im je nekoliko puta pritvor bio produžavan.

Nakon ostavke kompletne uprave Zvezde krajem avgusta, pojedini mediji pisali su da bi Džajić mogao da se vrati na mesto predsednika "crveno-belih".

Pojedini beogradski listovi u četvrtak su objavili da su nakon toga neki državni funkcioneri čelnike Zvezde upozorili da je Džajić još uvek pod istragom i da ne može da se vrati na rukovodeće mesto u klubu.

Fudbal

Jamajčani smenili Simoeša

On je jedini trener koji je uspeo da selekciju Jamajke odvede na šampinat sveta, 1998. godine u Francuskoj. Jamajka će sa novim selektorom pokušati da zabeleži

Fudbal petak 12.09. 11:41 Komentara: 5

U Lozani o sudbini Katara

"Nije bilo zahteva umešanih strana da se nalazi suda hitno objave. Biće odloženo dok se sve strane ne obaveste, što bi moglo da potraje nekoliko nedelja",

Fudbal petak 12.09. 11:50 Komentara: 1