Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.09.2008.

01:50

EP U-21: Srbija - Mađarska (16.30)

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju igra odlučujuću utkamicu u kvalifikacijama za PE sa Mađarskom.

Izvor: B92, Politika

Autor:B92, Politika

Default images

Meč na Omladinskom stadionu na Karaburmi počinje u 16 časova i 30 minuta a ekipi koju vodi Slobodan Krčmarević za siguran plasman u baraž potrebna je pobeda. Ekipa će biti jača za dvojicu 'A' reprezentativaca koje je Radomir Antić 'prepustio', Miralema Sulejmanija i Gojka Kačara.

Pobeda jedino odgovara izabranicima selektora Slobodana Krčmarevića, koji su drugi na tabeli sa 14 bodova, iza Belorusije koja ima dva više. U slučaju da Belorusi, 48 časova kasnije, u Letoniji izgube ili igraju nerešeno, naši bi se u baraž plasirali kao prvi u grupi, zbog boljeg međusobnog skora (pobeda i nerešeno), u protivnom šansa bi morala da se traži među četiri najbolje drugoplasirane ekipe, koje će se deset pobednika grupa boriti za sedam mesta na završnom turniru dogodine u Švedskoj.

Opcija da se priključi i Zoran Tošić gotovo da je potpuno otpala, jer je Antić procenio da mu je igrač Partizana neophodan.

Sa Tošićem, siguran sam, neuporedivo bismo lakše stigli do pobede. Mi zapravo nikada nismo mogli da računamo na najbolji sastav, jer A selekcija, što se podrazumeva, uvek ima prioritet. Međutim zadovoljan sam. Kačar i Sulejmani su veoma važni igrači koji će unaprediti našu igru i uneti sigurnost i čvrstinu koja nam je neophodna za ovaj meč. Razmišljam samo o pobedi. O kalkulacijama za baraž, kojih ima više, misliću posle utakmice. Tim već znam, a koji će igrači biti starteri zavisiće i od toga koliko će brzo Kačar sanirati lakšu povredu leđa,” rekao je Krčmarević.

Mlada reprezentacija Srbije na prethodnom prvenstvu Evrope igrala je u finalu, a selekcije Srbije i Crne Gore su 2004. i 2006. godine stizale do finala, odnosno polufinala.

Završni turnir biće odigran u Švedskoj, a pored selekcije domaćina igraće i sedam ekip akoje budu uspešnije u baražu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve