Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.09.2008.

22:37

Žigić se vratio u Rasing

Srpski napadač Nikola Žigić sledeće sezone igraće kao pozajmljen igrač u Rasingu iz Santandera, klubu iz kojeg je prešao u Valensiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Žigić je prošlog leta prešao u Valensiju za oko 15 miliona evra ali nije uspeo da izbori mesto u prvom timu. Nekoliko poslednjih nedelja bilo je jasno da će Žigić promeniti sredinu pošto nije u kombinacijama trenera “slepih miševa” Unaija Emerija.

Kao moguće destinacije pominjani su engleski premijerligaši Aston Vila, Blekburn, Everton, Njukasl, Stouk Siti i Vest Hem ali je bivši igrač Crvene zvezde odlučio da se vrati u klub u kojem je u sezoni 2006/2007 postigao 11 golova na 32 utakmice.

“Želeo sam da se vratim u Rasing, a ne avanturu u Engleskoj”, izjavio je Žigić nakon što je potpisao za Santander. Valensija i Rasing postigli su dogovor po kome će oba kluba plaćati po 50 procenata Žigićeve plate.

Još jedan bivši igrač Crvene zvezde promenio je sredinu. Dušan Basta je ovog leta potpisao za Udineze, ali je na godinu dana pozajmljen Lečeu. Basta je za Crvenu zvezdu odigrao 96 utakmica i postigao tri gola.

Leče je u svoje redove doveo i Giljelma Standarda iz Lacija, na jednogodišnju pozajmicu, kao i fudbalera Espanjola, Brazilca Eduarda Koštu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve