Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.08.2008.

23:30

LŠ: Debakl Olimpijakosa na Kipru

Fudbaleri kiparskog Anortozisa napravili su najveće iznenađenje u prvim utakmicama treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su na svom terenu savladali grčki Olimpijakos sa ubedljivih 3:0, pa će u revanšu u Atini imati veliku prednost. U ostalim mečevima nije bilo većih iznenađenja. Pobede su ostvarili Juventus, Arsenal, Barselona, Šahtjor, dinamo Kijev, Šalke, Marsej, Panatinaikos, BATE Borisov i Alborg, dok su dueli Galatasaraj – Steaua, Standard – Liverpul i Gimaraeš - Bazel završeni bez pobednika.

Šampion Kipra počeo je meč protiv Olimpijakosa isto kao i Partizan protiv Fenera, ali Anortozis nije posustao i u samom finišu je i dotukao šampiona Grčke. Domaćin je poveo autogolom Torosidisa u petom minutu, na 2:0 je povećao Sosin u 19. a konačan rezultat postavio je Laba tri minuta pre kraja.

Zanimljiv meč odigrli su Spartak i Dinamo Kijev u Moskvi. Domaći sastav otvorio je meč na najbolji mogući način golom Baženova u četvrtom minutu, ali je posle toga usledila kanonada gostiju. Već na poluvremenu Dinamo je vodio 2:1 golovima Bangure i Milevskog, a isti tandem postigao je po jedan gol i u drugom delu za konačnih 1:4.

Povratnik u evropsku elitu Juventus ’odradio’ je slovačku Petržalku sa lakih 4:0. Golove za tim Klaudija Ranijerija, koji već može da razmišlja o protivnicima u grupi, postigli su Kamoranezi, Del Pjero, Kijelini i Legrotalje.

Rutinski posao odradio je i engleski Arsenal, i to protiv Tventea u gostima. Ekipa Arsena Vengera u London nosi odličnih 2:0, a golove za ’tobdžije’ postigli su kapiten Galas i Emanuel Adebajor.

U derbiju treće runde, u Gelzenkirhenu, igrali su domaći Šalke i madridski Atletiko koji želi u elitu posle duge pauze. Revanš u Madridu za 14 dana biće izuzetno zanimljiv pošto je Šalke pobedio sa minimalnih 1:0. Strelac jedinog gola za tim Mladena Krstajića bio je Pander u 30. minutu. Gosti iz Madrida meč su završili sa desetoricom pošto je Antonio Lopes isključen u 76. minutu.

Rezultati prvih utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Spartak Moskva – Dinamo Kijev 1:4
Šahtjor – Dinamo Zagreb 2:0
Levski – Bate Borisov 0:1
Anartozis – Olimpijakos 3:0
Alborg – Kaunas 2:0
Galatasaraj – Steaua 2:2
Šalke – Atletiko Madrid 1:0
Bran – Olimpik Marsej 0:1
Juventus – Artmedija 4:0
Sparta Prag – Panatinaikos 1:2
Tvente – Arsenal 0:2
Partizan – Fenerbahče 2:2
Standard Lijež – Liverpul 0:0
Vitoria Gimaraeš – Bazel 0:0
Barselona – Visla Krakov 4:0

Utorak:

Fjorentina – Slavija Prag 2:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve