Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.05.2008.

18:46

Igrači bojkotuju reprezentaciju BIH

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Danijel Pirić našao se pred gotovo nerešivim problemom, jer igrači ne žele da se odazovu njegovom pozivu za prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana, koja 1. juna treba da bude odigrana u Zenici. Pirić je na prireme pozvao igrače koji su bili na spisku smenjenog selektora Meha Kodra, ali su mu se od dvadesetdvojice fudbalera odazvala samo četvorica.

Od naknadno pozvajih 18 igrača, spremnost da dođu na prireme izrazila su devetorica, tako da Pirić može da računa na ukupno 13 fudbalera, ali medju njima nema nijednog golmana.

U isto vreme, protivnici aktuelnog rukovodstva Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine demonstirali su svoju "silu" tako što su za 1. jun, pod sloganom "spasimo fudbal, vratimo Kodra", zakazali revijalnu utakmicu na "Koševu". Kodro i njegov prvi pomoćnik Elvir Bolić, koji je takodje smenjen, predvodiće ekipe u kojima će nastupiti najbolji sadašnji i bivši bosanskohercegovački fudbaleri.

Kodro i Bilić dobili su i podrški nacionalne televizije, koja je odlučila da direktno prenosi tu, a ne utakmicu iz Zenice.

Javnost u Bosni i Hercegovini, a posebno navijači i mediji, insistiraju na smeni rukovodstva FS BiH, a glavna meta kritike su predsednik Iljo Dominković, potpredsednici Bogdan Čeko i Sulejman Čolaković i generalni sekretar Munib Ušanović, kome je nedavno produžen mandat, iako se protiv njega vodi sudski postupak zbog zloupotrebe službenog položaja.

Pirić je rekao da uprkos svemu utakmica protiv Azerbejdžana mora da se igra, bez obzira na sastav.

"Utakmicu moramo da igramo. U protivnom bi Međunarodna fudbalska federacija mogla da nas suspenduje, što bi platili klubovi koji ne bi mogli da učestvuju u evrokupovima", rekao je Pirić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve