Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.05.2008.

12:03

Uravi prete oštre kazne

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Fudbalski šampion Azije Urava Reds mogao bi da bude oštro kažnjen zbog sukoba navijača posle prvenstvene utakmice u Japanu proteklog vikenda. Gamba Osaka je pobedila 3:2 na stadionu u Saitami što je izazvalo verovatno najteže incidente sa navijačima od kada je pokrenuta japanska Džej-Liga 1993. godine. Policija za suzbijanje nereda morala je da interveniše kada su navijači probili zaštitne ograde i čupali sedišta, dok je oko 5.000 navijača Redsa blokiralo izlaz pristalicama gostujuće Gambe posle meča.

Liga je danas objavila da će pregledati izveštaje o nasilju pre nego što odluči kakve će kazne izreći, ali se Urava može suočiti sa oštrim merama.

Lider japanskog prvenstva može biti novčano kažnjen u iznosu oko 100.000 dolara, a može čak i da postane prvi klub u Japanu kome će biti oduzeti bodovi posle scena koje su šokirale zemlju.

Igrači Gambe okupili su se u krugu i slavili pobedu na centru terena, ali su izgleda pokazali previše entuzijazma za igrače Redsa i veći deo od 57.000 ljudi na stadionu.

Japanski reprezentativac iz Urave Tulio pritrčao je Gambinim gračima i pretio im prstom, što je izazvalo opšte gurkanje i koškanje, koje se prelilo na tribine.

Navijači Urave počeli su da ubacuju predmete na teren i da gađaju gostujuće pristalice, a onda su probili zaštitnu ogradu i krenuli ka gostima iz Osake. Redari su potrčali da spreče veće nasilje, a povređena je samo jedna osoba, koja je pala sa tribine i slomila nogu.

Oko 1.000 navijača Gambe ostalo je oko tri sata na stadionu, pre nego što ih je policija evakuisala sa stadiona u kombijima i automobilima.

"Nema potrebe da se tako slavi pred našim navijačima. Možete se tako radovati, ali u Osaki. To je bilo previše. Morate misliti gde ste i pokazati malo poštovanja", rekao je besni Tulio posle utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve